Weeral winst voor U12-rabbits!

Zondag 14/02/2016
U12 Sikopi – KCOV: 6-0

kcov

Totale verwarring en ontreddering voor de wedstrijd. Het heeft toch een klein half uurtje geduurd alvorens iemand kon antwoorden op de vraag ‘Wie is de tegenstander en waar komen ze vandaan?’. KCOV staat dus voor Korfbalclub Omnisport Vorselaar, wat dus impliciet wil zeggen dat ze nog veel andere sportdisciplines uit de mouw kunnen schudden. Dat beloofde geen makkelijk treffen te worden… 

De vakken waren mikadogewijs door elkaar gehaspeld, wat zorgde voor een frisse wind in de altijd enthousiast zijnde bende kinderen (excuus voor deze draak van een zin). Het blijft ook altijd boeiend om zien hoe onze spelers en speelsters zonder enig probleem of gêne van geslacht kunnen veranderen. 

Enfin, men was meer dan ooit klaar voor een spectaculaire wedstrijd. 

En zo begonnen onze U12’ers ook aan de match: furieus en explosief. Kaylee kliefde doorheen het pakje verdedigers maar werd op foutieve wijze gestuit in haar weg naar eeuwige roem. Zij ging dan maar op haar elan verder en zette de daaropvolgende strafworp zonder blikken of blozen om. Het begin van een doelpuntenfestival hoor ik je denken. Echter, ondanks verwoede pogingen van het aanvallende vak, stokte de machine en bleef het lange tijd 1-0. 

Het verdedigende vak had op een uiterst efficiënte en vakkundige wijze de nul op het bord gehouden, zodat er bij de vakwissel een vulkaan aan energie uitbarstte. De tegenstander werd de adem afgesneden met wervelende inlopers van Celine en Joppe. Diezelfde Joppe had zijn beruchte en onnavolgbare schot terug uit de kast had gehaald en gooide kurkdroog binnen vanop grote afstand. 

4-0 bij de rust en klaar voor de thee zegt men dan (met enige heimwee terugdenkend aan de tijd dat Denise die dampend voor onze neus zette).

De tweede helft werd duidelijk dat de U12 er een heerlijk instelling op nahouden. Zij speelden de wedstrijd gewoon professioneel uit zonder de zege in gevaar te brengen. Kaylee had nog eens zin om in te lopen en deed dat met verve. Maar dé actie van de wedstrijd kwam van Celine. Op magistrale pas van Sebastian bracht zij op vorstelijke wijze de Vorselaars van de wijs. 

6-0 is een mooie eindstand al kan natuurlijk altijd alles beter. Vooral fijn ook om zien hoe iedereen zich 100% heeft gegeven en blij was als iemand van de ploeggenoten scoorde. Zo hoort het ook.

Volgende week is er de moeilijke verplaatsing naar Boechout. Met nog drie wedstrijden voor de boeg en 5 punten voorsprong op datzelfde Boechout wordt dat de match van de waarheid. Wie weet kan ons dreamteam zich volgende week mathematisch al tot fiere kampioen kronen…

Dennis Troost (papa Fien)

Bedankt voor dit leuke verslag, Dennis!

1 reactie

  1. Amai een kei knappe verwoording van een al even knappe overwinning van onze U12jes ?⚽️

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide