Wedstrijdverslagen cadetten

18 januari 2015
SIKOPI – AKC: 4-6 (rust 1-5)

A: Johanna (1) – Hanne – Yari / Joppe – Lars
V: Janne (1) – Celine / Kaylee  – Kobe (1) – Tuur (1)

Tuur De Pus

Tuur De Pus

Tegen het ongenaakbaar geachte AKC startte Celine haar eerste officiële wedstrijd en zij deed dit fantastisch: super geconcentreerd en amper een foutje. AKC begint bijzonder sterk en SIKOPI moet het spel ondergaan. We creëren wel genoeg kansen, maar de afwerking is er nog niet. AKC dicteert het spel en loopt rustig uit tot 0-5. Johanna laat zien dat zij bijzonder scherpe bewegingen in huis heeft waarop haar tegenstreefster geen vat heeft, maar helaas wordt ze niet altijd aangespeeld. Vlak voor rust is de zoveelste doorloper toch raak. Voor de supporters doet Johanna het met één hand achter de korf.

SIKOPI is niet van plan zich te laten afslachten en komt zeer sterk uit de kleedkamer. Het vak van Janne laat heel knappe dingen zien en nu is het AKC die het spel moet ondergaan. Kobe scoort met een knappe inloper en niet veel later doet Tuur hem dat na om zo de stand op 3-5 te brengen. In de volgende aanval lopen Joppe en Lars zich uit de naad om de dames in stelling te brengen. Kans na kans versieren deze dames en ondertussen houdt onze verdediging het zaakje goed gesloten. Hanne maakt de aansluitingstreffer opnieuw via doorloper. Het was niet helemaal reglementair, maar daar malen we niet om. We voelen dat we een punt uit de brand kunnen slepen en Johanna en Hanne bestoken beurtelings de mand met heel slim spel. AKC kan er alleen maar naar kijken. De goal valt helaas niet en dertig seconden voor tijd legt AKC de eindstand vast.

Een gemiste kans, maar niet getreurd. Wij hebben vandaag geen konijnen gezien, maar ‘leftbank leeuwen’ die vochten om elke bal, die lieten zien dat ze het spel kunnen maken, zelfs tegen een sterke tegenstrever als AKC. Ik zag de bal mooi rond gaan, ik zag knap gebrachte steunen, scherpe aanvalsacties en veel kansen. Ik zag ook nog veel zaken waar mijn tenen van gingen krullen, maar zo blijft er nog oefenstof om op te trainen.

 

11 januari 2014
KCBJ – SIKOPI: 6-4     

Vorige week geen tijd gehad voor een verslag, maar toch wil ik jullie even meegeven dat de cadetten het  op deze zondagochtend niet onaardig deden in Betekom. We komen snel op voorsprong via een strafworp, omgezet door (de zieke, maar toch sterk spelende) Johanna. De eerste doelpoging van KCBJ is meteen raak en de vakken draaien. Janne schiet ons met een afstandsschot terug op voorsprong, maar ook de tweede doelpoging van KCBJ valt binnen. We zijn eigenlijk beter in het spel maar de tegenstander werkt bijzonder goed af en heeft heel weinig kansen nodig om te scoren. Zo slikken we vier doelpunten na elkaar, terwijl er toch goed verdedigd wordt. Bij SIKOPI wil de bal er niet in tot Hanne een korte kans binnenprikt en Yari voor het einde van de match van achter de korf uit de rebound een mooie typische Yari-goal maakt. Dit zijn punten die we hebben laten liggen.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide