Wedstrijdverslag junioren: SIKOPI – Putse A

Junioren verliezen in de laatste minuut van Putse A (16-17)

Joni Philips - King Rebound

Joni Philips  ‘King Rebound’

In onze eerste zaalwedstrijd van het jaar begon Putse verschroeiend en de Rabbits keken er een beetje naar alsof het een wedstrijd zonder inzet betrof. Na zes minuten stonden we dan ook 1-6 in het krijt. Joni was echter niet plan zijn kop te leggen en bracht met een knappe actie vuur in het spel en SIKOPI terug in de match. Robin volgde met een verre knaller en dan lieten onze meisjes hun goudwaarde zien. Onhoudbaar scoren Enya en Ine op doorloper en na een kwartier hangen de bordjes terug gelijk. Putse schiet duidelijk beter (10 doelpunten uit afstandschot tegenover 4 voor SIKOPI), scoort tweemaal op rij en neemt weer de leiding. Met een lichte penalty komt Putse opnieuw drie doelpunten voor. Op 2,5 min van de rust zijn daar evenwel onze onschatbare meisjes; Indra, Ine en Enya laten ons rusten met een gelijke stand.

Na de rust wordt het nog spannender. Met mooie acties van onze sterke dames (en Joni) komen we tot 3 doelpunten voor, maar dan is de concentratie plots weg en de fouten in verdediging stapelen zich op. We vinden zelf de mand niet meer en blijven bijna 13 minuten scoreloos, tot Yordi van ver binnenknalt en de stand op 15-15 brengt met nog drie minuten te spelen. Een heer van Putse schiet weer van ver binnen, maar Indra is vandaag onhoudbaar, wordt foutief afgestopt en zet zelf de strafworp om. 16-16 en nog 1 min 27 op de klok. De Rabbits blijven evenwel niet koel genoeg en we lijden dom balverlies in het verdedigingsvak. Het cadeau wordt door Putse gretig aangenomen. In de laatste minuut slagen we er niet meer in om te scoren en zo slikken we een zuur verlies. De ploegen waren zeer aan mekaar gewaagd en namen exact evenveel kansen (89). SIKOPI was duidelijk veel gevaarlijker inside en in de korfzone, waar 12 van de doelpunten worden genoteerd. Dan moeten we dit nog beter uitspelen. SIKOPI had duidelijk veel meer scorend vermogen aan dameszijde (10 doelpunten komen van onze meisjes) en ook dat moeten we nog meer durven uitspelen. Volgende week gaan we de twee punten halen in Merelbeke.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide