Wederom een knappe prestatie van cadetjes!

Putse – SIKOPI: 5-8

A: Janne (2) – Johanna (1) – Yari (1) – Joppe
V: Hanne (1s) – Kaylee – Kobe (3) – Tuur
R: Zahra

Het sterke Putse moest dit jaar alleen nog maar zijn meerdere erkennen in het ongenaakbare AKC en won voor het overige al zijn veld- en zaalwedstrijden. Met de groeicurve en de huidige vorm van onze cadetten, wisten we dat er vandaag toch iets mogelijk moest zijn en met licht gewijzigde vakken en vertrouwen begonnen we aan de wedstrijd. SIKOPI schiet verschroeiend uit de startblokken. Eerst Janne achter de korf en dan Johanna achter de korf laten na een paar minuten de vakken al draaien. Ons volgend aanvalsvak versiert kans na kans en vooral Kobe is alleen maar foutief af te stoppen. Hanne zet beheerst de strafworp om. Putse kan tegenscoren op schot en vanaf dan wordt het zoeken voor ons aanvalsvak. De Putse-dames verdedigen zeer goed en de jongens hebben het moeilijk om de steunen te belopen. We gaan rusten met een 1-3-voorsprong. 

Na de pauze zien we hetzelfde spelbeeld: twee ploegen die zeer goed verdedigen, SIKOPI komt moeilijk tot uitgespeelde kansen en Putse werkt slecht af. We weten evenwel dat Yari elke wedstrijd zijn doelpunt maakt en ook nu weer stelt hij niet teleur. Na een knappe beweging legt hij van kortbij binnen. Het zoveelste dom balverlies in het uitverdedigen lijdt tot een penalty en het tweede doelpunt van Putse. Dan krijgen we vijf minuten Kobe-time. Met een goeddraaiend vak en knappe steunen van Kaylee en Hanna, zorgt Tuur voor gevaar en Kobe voor de doelpunten: eerst op doorloper en dan een schotje van kortbij. De vakken draaien weer bij 2-6 en we kunnen de overwinning ruiken. Putse doet een pak wissels en gaat nog harder spelen en korter verdedigen. Ons aanvalsvak komt nog moeilijker tot een kans en we blijven onbegrijpelijk balverlies lijden in het uitverdedigen. Concentratiefouten laten Putse opnieuw tweemaal scoren zodat de wedstrijd spannend blijft. Kobe is evenwel in zijn dagje en drukt de hoop van Putse de kop in door de 4-7 te scoren van achter de korf met nog 2,5 minuten op de klok. In die eindfase lukt Putse nog heel ver schot en Janne doet dit gewoon na om zo de eindstand vast te leggen.

Wat een knappe overwinning. Iedereen heeft gestreden en gevochten voor elke bal. Joppe ging wel vijf keer hard tegen de grond, maar bleef dapper spurtjes trekken; Tuur verzwikte zijn voet, maar zette na een medische time-out de wedstrijd met de nodige pijn verder. Ik zag vandaag een winnersmentaliteit. Nu nog wat slimmer spelen en de we gaan de twee resterende wedstrijden ook winnen om naar de kruisfinales te gaan.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide