We doen het goed op Sikopi

2020 … , wat een jaar was dit? De korfbalseizoenen ’19-‘20 en ’20-’21 … wat is dit allemaal? Ik ga het C*-woord niet gebruiken. Ik vertik het. Half maart veranderde onze wereld. Meer dan ooit beseffen we wat een fantastisch leven we hebben, hoe graag we onze ploegmaten zien en hoe hard we elkaars nabijheid missen. Zowel op het trainingsveld, tijdens een wedstrijd, naast de lijn of samen met een drankje aan de toog. Gewoon een ongeremde babbel doen of elkaar normaal begroeten. Ik voel veel medeleven voor iedereen en vooral voor alle Sikopi leden die het moeilijk hebben of zij die iemand dierbaar verloren hebben. Net in deze periode, waarin we zelfs amper afscheid kunnen nemen. Hou de moed erin! Allemaal!

En toch ben ik zeer positief over de gang van zaken bij Sikopi én vooral over de toekomst.

Sportief draait alles natuurlijk op een laag pitje. We hebben maar enkele wedstrijden kunnen komen supporteren voor onze kern, maar daar hebben we wel uitstekende resultaten en veel vooruitgang kunnen zien. Op dit moment kunnen alleen onze allerkleinste in groep blijven korfballen. Maar het gaat beter dan ooit met onze allerjongsten. Op onze U6 training hebben we ondertussen meer dan 30 mini-korfballertjes. Buiten hé! In het putteke van de winter. Als dat niet fantastisch is!

Ook bij U8, U10 en U12 trainen we moedig verder. In deze leeftijdscategorieën hebben we ondertussen meer dan 40 leden. Dat wil zeggen, meer dan 75 spelende leden jonger dan 12 jaar. Dat is uniek, nog nooit gebeurd!

Onze talentontwikkeling draait op volle toeren. Hier wordt, C*-proof uiteraard, maar liefst zes dagen per week getraind. Onze materiaalruimte is onherkenbaar en voor de helft omgebouwd tot een power gym. De resultaten zijn nu al zichtbaar. Ik denk dat er een paar gaan schrikken als ze die leeuwinnen gaan los laten … Let maar op!

De anderen moeten nog even wachten. Wachten op betere tijden. Die komen er aan! Dan kunnen we weer genieten van de kleine dingen in ons leven, de lach van een vriend of een vriendin … of neen! Een knuffel!!!

Als jullie terug naar Sikopi komen zal ook de kantine gerenoveerd zijn. Dit is volop aan de gang. Alles moet klaar zijn om terug te kunnen korfballen en terug te kunnen feesten. Ook onze financiën werden goed beheerd. We sluiten dit C*-jaar met winst af. Zelfs dat resultaat is positief. Dat is toch onwaarschijnlijk.

Ik kan niet wachten tot we met zijn allen het lang beloofde prikje incasseren. Wat gaat dat geven? Wat een feest wordt dat?

Geniet van de feestdagen en voor iedereen een gezond 2021.

Walter

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide