Wat een vooruitgang voor U14!

Zaterdag 08/10/2016
U14: Temse B – Sikopi: 7-4

Fien neemt een strafworp, na een fout op Liesl.
Klik op de foto om het album te bekijken.

Sikopi begint fris aan de wedstrijd, maar het is Temse dat meteen een strafworp uitlokt. De bal gaat er echter niet in, dus de bordjes worden nog niet omgedraaid. Sikopi probeert de bal snel rond te spelen, maar omdat Temse hoge druk geeft, krijgen onze U14’tjes de raad om de bal over het hoofd van de tegenstrever te spelen. Mo doet dit uitmuntend: hij geeft een knappe pas naar Sebastiaan, die de bal binnengooit van onder de korf: 0-1. Sebastiaan krijgt er niet genoeg van en creëert al direct een nieuwe kans, maar jammer genoeg is het deze keer niet raak. De bal gaat naar de overkant, waar een heer van Temse gelijkmaakt met een schot. De bordjes staan op 1-1, wat wil zeggen dat we van vak wisselen. De ‘verse’ aanvallertjes van Sikopi zijn erg gemotiveerd en laten dit zien met prachtige aanvallen. Zo kan Sem ook scoren na een superactie: 1-2 (doorloopbal). Nadien volgen er nog vele aanvallen met knappe kansen, maar we komen niet meteen tot scoren. Maar de aanhouder wint! Marian loopt in en terwijl ze de bal naar de mand mikt, krijgt ze een tik op haar arm. De scheids heeft dit goed gezien en fluit een strafworp, maar nog op het fluitsignaal rolt de bal door de mand. De strafworp moet dus niet genomen worden, want de goal is geldig: 1-3! We wisselen opnieuw van vak. Temse klampt terug aan met een doorloopbal (2-3) en nadien krijgt Sikopi de kans om opnieuw een 2-puntenkloof te maken, maar we missen de strafworp die we kregen. Onze verdediging levert knap weerwerk en we zien regelmatig ook reboundoverwicht, mede door onze grote Celine. De bal komt terug in aanval en er wordt opnieuw knap rondgespeeld. Fien en Liesl zijn niet te houden en creëren kans na kans, maar het is Mo die een volgende strafworp uitlokt: hij kreeg de bal aangespeeld op een 4-tal meter afstand van de korf, draaide zich om en gooide de bal naar de mand. Zijn tegenstrever raakte hierbij de arm van Mo en dat wordt uiteraard afgestraft. Fien neemt de strafworp, maar de bal botst op de achterkant van de mand en komt in de handen van Liesl terecht. Liesl neemt direct haar kans en wordt nu zelf foutief gestopt. Opnieuw strafworp! Fien waagt zich nog aan een tweede poging en koelbloedig gooit ze de bal door de mand: 2-4. We wisselen opnieuw van functie, maar mogen eerst 10 minuutjes rusten.

Tijdens de tweede helft krijgt Sikopi alweer een strafworp: Loua loopt richting korf, krijgt een pas over het hoofd van de tegenstrever en wordt foutief gestopt. Maar helaas pindakaas, want deze wordt gemist. Temse blijft hoge druk zetten en hierdoor krijgen de rood-blauwen regelmatig heel wat kansen. Maar Sikopi heeft gewoon pech, want wat even later bij Temse wel lukt, lukt bij ons niet… namelijk scoren. Temse komt dichterbij tot 3-4 met een schot en even later is het dezelfde heer die van ver binnenknalt: 4-4! We wisselen alweer van vak.
Temse probeert het met een doorloopbal en door een verdedigingsfoutje, beslist de scheids de bal op de stip te leggen. Vooraleer de strafworp genomen wordt, nemen we eerst een time-out. Even tactiek bespreken en we kunnen er opnieuw tegenaan. O ja, eerst moet Temse nog een strafworp nemen… en ze missen niet, wat de stand op 5-4 brengt. Voor het eerst komt Temse dus op voorsprong, maar Sikopi blijft goed meedraaien en een vinnige Fien krijgt eerst een doorloopkans en nadien kan ze nog een ver schot lossen, maar ze heeft geen geluk. Paars-wit maakt daarna een 2-puntenkloofje en we wisselen opnieuw. Marian krijgt nog een doorloopkans, maar er wordt gefloten voor gesneden. De uitstekend gooiende heer van Temse geeft ons de genadeslag en gooit de bal van ver door de korf: 7-4. Dit is ook meteen de eindstand.

Ik heb vandaag een erg leuk, tof en gemotiveerd groepje aan het werk gezien, met zin in het ‘spelletje korfbal’. Echt fijn om te zien welke grote stappen zij al namen ten opzichte van enkele weken geleden. Goed bezig team! 

 Nadine Bruyninckx

Ook na de wedstrijd is het een fijne, hechte groep! 
Klik op één van de foto’s om het album te bekijken.

 

1 reactie

    • Steven Muys op 9 oktober 2016 om 19:22
    • Reageer

    Onze U14 presteert week na week beter. Dit komt ook door jullie goede inzet tijdens de trainingen. Blijven jullie best doen, kleppers! Ik ben fier op jullie!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide