Vlotte zege tegen mak Vobako

Zaterdag 17/12/2016
A-PLOEG: Vobako – Sikopi: 10-23

Vlotte zege op verplaatsing tegen mak Vobako

Speelden voor Sikopi:
Nils De Bremaeker (1), Jeroen Van de Velde (1), Lars Mattheyses (8), Arne Van Bavel (1), Joni Junes (3), Nikki van Poucke (4), Karen Van Brempt, Enya Michielsen (4), Mathias Van der Linden, Johan Moons (1), Indra Delbaere

Doelpunt van Jeroen Van de Velde

Voor het kerst-reces nog een uitwedstrijd voor Sikopi, tegen Vobako in Tielenhei (Kasterlee). Door een blessure aan de vinger kon Sven De Dycker niet spelen, Arne Van Bavel kwam in zijn plaats. Johan Moons startte voorlopig ook nog op de bank.

Met een vrijworp kon Vobako de score openen, gevolgd door de gelijkmaker van Enya Michielsen. Lars Mattheyses zette zijn tegenstander op het verkeerde been en bracht Sikopi op voorsprong. Vobako kreeg een penalty na een verdedigende fout heer-dame, maar miste deze. Lars Mattheyses zag daardoor zijn kans schoon om de 1-3 te scoren. Wederom de vrijworp dan voor Vobako, gevolgd door goals van Enya Michielsen en Joni Junes. Een steal in het vak van Lars Mattheyses leidde tot een vrijworp gescoord door Lars. Enya Michielsen vervolgens, bracht de score naar 2-7 in het voordeel van Sikopi. Een time-out van Vobako mocht geen soelaas brengen, want Jeroen Van de Velde scoorde zuiver de vrijworp. Mooi rondspel dan in aanval, met de goal van Lars Mattheyses tot gevolg. In het andere vak kon Arne Van Bavel meerdere rebounds pakken tegen zijn 2 meter grote tegenstander. Joni Junes maakt er met de korte kans 2-10 van. Arne Van Bavel deed de actie inside en lokte zo de strafworp uit. Nikki van Poucke werkte deze zoals steeds zuiver af. Vobako leed duidelijk onder de hoge druk van de Sikopi-verdediging, waardoor meerdere passen “in het decor” verdwenen. Vobako kon dan tweemaal tegenscoren (4-11), de Sikopi-aanvalsmotor leek voor het eerst in de wedstrijd wat te sputteren. Gelukkig werden er onder leiding van Arne Van Bavel voldoende ballen weggeplukt in verdediging. Wederom een vrijworp voor Vobako (vrijgevig!), maar Enya stopte deze af. Om en om werd dan gescoord door Joni Junes en de heer van Vobako: 5-12. Nikki van Poucke lokte met de inloper een strafworp uit en benutte deze ook zelf. Dan kreeg Sikopi de vrijworp, die gescoord werd door Lars Mattheyses. Net voor de rust maakte Lars Mattheyses er nog 5-15 van.

Vobako kon de score openen in de tweede helft (de vierde keer werd al gescoord door dezelfde heer). Arne Van Bavel en Nils De Bremaeker, de hardwerkende rebounders, scoorden elk welverdiend voor Sikopi. Vobako kreeg wederom een vrijworp en bracht de stand op 7-17. Met een mooie doorloper maakte Enya Michielsen er 7-18 van, maar Vobako kreeg een strafworp en bracht de kloof terug naar 10 goals. Lars Mattheyses breidde met 2 goals de score uit naar 8-20. Vobako kon vanop de vrijworp tegenscoren, maar dit werd gevolgd door een strafworp voor Sikopi gescoord door Nikki van Poucke (na mooie combinaties tussen Arne Van Bavel en de ingekomen Mathias Van der Linden). Alweer kreeg Vobako een vrijworp, die ze dan ook scoren. Sikopi voerde daarop een dubbele wissel uit, Vobako een enkele. Met nog 7 minuten te gaan kregen Johan Moons en Indra Delbaere nog hun speelminuten. Johan Moons kon zo nog een doelpunt binnenkegelen, en Nikki van Poucke sloot de wedstrijd af met 10-23.

Sara Bastiaensens

 

B-PLOEG
Vobako – Sikopi: 9-34

Snel, vlot en 34 keer raak

De eerste aanval van de B-ploeg was al prijs, maar Vobako kon toch tot 3-3 gelijk blijven. Toen volgden 5 Sikopi-korven op rij (4-9). De schutters deden gewoon verder en hadden bij de rust de stand al naar 6-19 gebracht.

In de tweede helft waren er geen grote veranderingen, al werd op het einde door enkele ere-wissels de frequentie aan doelpunten iets gematigder. Met 9-34 werd afgefloten, een mooi doelsaldo! Mathias Van der Linden werd met 11 korven de topschutter, gevolgd door Christoph Van Steelandt met 8 doelpunten. Vulden aan: Sarah Maes (4), Zoë De Roeck, Indra Delbaere (elk 3), Niels Van Brempt, Leen Gallemaers (elk 2) en Xander Dries (1).

Een dikke bravo aan heel de B-ploeg.

Henri Mattheyses

 

C-PLOEG
Vobako – Sikopi: 6-12

Zege met enkele jonge nieuwkomers

Joeri Muys

Dante Bernard

Ook de C-ploeg stak resoluut van wal en liep via Christoph Van Steelandt (2) en Jelle Van der Linden (1) 0-3 uit. Dan pas begon Vobako mee te spelen: 1-3. Christoph Van Steelandt (2), Jelle Van der Linden (1) en Sam Muys (2) brachten de ruststand naar 5-8.

Na de rust zorgde Linda Lamein voor de 5-9. Het bleef dan lang stil rond de korf, tot Jelle Van der Linden eindelijk weer raak trof voor de 5-10. Pascale Ooms en Christoph Van Steelandt legden de eindstand vast op 6-12.

Een leuk debuut voor jonkies Joeri Muys en Dante Bernard.

Henri Mattheyses

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide