Vier op een rij voor U14


The battle is still on!

Na op 8 december op een onverklaarbare wijze van AGO Aalst te hebben verloren (4-2), tja eigenlijk gewoon niet gescoord want verder alles perfect uitgevoerd, is onze U14 aan een mooie reeks bezig. Je ziet de progressie en de teamgeest elke week, zowel op als naast het veld met de onderstaande resultaten tot gevolg.


Zaterdag 15/12/2018
Sikopi – Borgerhout/GW B: 5-2 

Dit Borgerhout/GW wordt door ons nooit onderschat: een technisch vaardig team met goede coaches, dus we zijn op onze hoede. Na 5′ lijkt er geen vuiltje aan de lucht: 1-0 via Thomas met een ver schot en 2-0 via dezelfde Thomas met een doorloper. De wedstrijd blijft verder gelijk opgaan en met een doorloper wordt het 2-1. Kapitein Joppe maakt er vlak voor rust met een ver schot 3-1 van. Na de pauze controleert de ijzeren verdediging van Sikopi de wedstrijd. Mette scoort al snel de 4-1 via een korte kans. Na een kwartiertje wordt het nog even spannend wanneer Borgerhout/GW een tweede doorloper lukt, maar in de 20′ neemt Soetkin alle twijfels weg met een mooie doorloper! 5-2 winst!


Zaterdag 05/01/2019
Rijko B – Sikopi: 0-22

De kerstkalkoenen waren duidelijk goed verteerd op Sikopi; dit gecombineerd met Joppe die er eens stevig invloog, dan weet je het als tegenstander… Het werd een ware blauw-rode pletwals daar in de Kempen. Waarlijk alle opdrachten werden tot in de perfectie uitgevoerd, we scoorden over 8 en het leek alsof de bal aan de handen van Marian kleefde. 
Hier gaan we: eerst twee goals van Joppe voor de 0-2, gevolgd door twee doorlopers van Thomas voor de 0-4. Joppe met een doorloper voor de 0-5 maar Staf kan dat ook dus 0-6. 0-7 via een korte kans van Mette, stipje van Rob voor de 0-8, doorloper van Joppe voor de 0-9 en ver schot van onze kapitein voor de 0-10. Voor rust scoorden Thomas nog met een doorloper de 0-11, Femke met een korte kans voor de 0-12, Staf tevens met een korte kans voor de 0-13 (wat een heerlijk getal!) en tot slot kapitein Joppe met een doorloper voor de 0-14 ruststand. Verschroeiend!!!

Na de rust werd er op hetzelfde elan verdergegaan: ijzersterke defensie, alert en snel op de bal, rebounds aan bijna 100% en fantastische afwerking zorgden voor nog wat goals: 0-15 via een doorloper van Rob, 0-16 korte kans Staf, 0-17 ver schot Joppe, 0-18 doorloper Joppe, 0-19 doorloper Rob, 0-20 doorloper Mette, 0-21 doorloper Joppe (acrobatisch!) en Soetkin legde eveneens via een doorloper vlak voor de buzzer de 0-22 eindstand vast. Wat een prestatie om het nieuwe jaar 2019 mee te beginnen!


Zondag 13/01/2019
KCBJ – Sikopi: 3-14

In het verre Betekom was onze U14 van plan om de pletwals verder te laten rollen en niets aan het toeval over te laten: concentratie in verdediging, accuraat uitwerken en snel scoren.
Zo gezegd, zo gedaan: Staf en Joppe brachten ons na een zestal minuten op een geruststellende 0-2 via een korte kans en een bom van onze kapitein. Na de 1-2 via een mooi ver schot van KCBJ werd er vol voor de aanval gegaan met Soetkin die de kloof terug uitdiepte via een doorloper tot 1-3. De 1-4 en 1-5 waren van de hand van Joppe via een korte kans en ver schot. Thomas zorgde met een mooie doorloper voor de 1-6. Joppe legde uiteindelijk de ruststand vast op 2-7 met nog een bommetje.

Na rust hetzelfde spelbeeld: een dominerend en verzorgd spelend Sikopi komt niet meer in de problemen en legt bijwijlen zeer mooie en snelle combinaties op de vloer. Eerst twee doorlopers van Lio en Soetkin voor de 2-8 en 2-9, gevolgd door 2 verre schoten van Joppe voor 3-10 en 3-11. Met haar derde korf van de middag zorgt Soetkin via een korte kans voor de 3-12, waarna Mette en Lio met doorlopers voor de eindstand zorgen: 3-14! Weerom een mooie, collectieve prestatie, proficiat team!


Zaterdag 19/01/2019
Vobako B – Sikopi: 2-8

Motor slaat aan in de tweede helft!

In de eerste helft brengen Soetkin en Joppe via een doorloper en ver schot na 6′ de stand al op 0-2, maar dan sputtert de (aanvals)motor toch even. Via een doorloper komt Vobako snel op 1-2 en wij kunnen plots niet meer scoren. We creëren echter wel mooie kansen en onze ijzersterke verdediging houdt stand zodat we met 1-2 de rust ingaan.

Coaches Seppe, Steven en Sam sturen tijdens de rust hier en daar bij waarna wij in de tweede helft het verschil kunnen maken. Thomas maakt al snel via een heerlijk shot de 1-3 waarna de ban is gebroken. Vobako zal alleen via stip in deze tweede helft nog één goal kunnen maken. Wij spelen veel scherper nu, snel op de bal en beginnen kansen af te maken. Joppe zorgt voor de 1-4 en 1-5 via doorloper en ver shot waarna Mette de 1-6 maakt eveneens via doorloper. Rob brengt de stand op 2-7 enkele minuten voor rust, vlak nadat hij was ingebracht voor Staf, knap! Kapitein zet uiteindelijk de kroon op het werk door in de laatste minuut de 2-8 te maken via een mooie korte kans!


Volgende afspraak op zaterdag 26/01/2019 om 14.15 u. thuis tegen Kwik B. Jullie komen toch ook supporteren? Go Rabbits!!!

Verslag: Tom De Gent, ploegafgevaardigde U14


Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide