Verslagenmarathon kern


De voorbije weken was het rond verslaggeving van de wedstrijden van onze kern stilletjes, maar dit halen we nu in door alles hieronder te bundelen. Veel leesplezier!


Wedstrijdverslagen:

Selecteer hieronder het verslag dat je wil lezen


Zondag 24/02/2019
Sikopi – Riviera/Deurne: de strijd om de eerste plaats!

Foto: Linda Smette


C-ploeg: alweer werkloos!

Ook deze week kon onze C-ploeg niet aan de bak komen. Deze keer lag een forfait van de C’tjes van Riviera/Deurne aan de basis van de noodgedwongen rust. Hoog tijd voor de bond om maatregelen te nemen zodat dergelijke ongewenste onderbrekingen tot het verleden behoren!


B-ploeg: beslissing in laatste kwartier

Sikopi startte resoluut en kwam tweemaal voor. Eerst Dante met een stip en dan Vero met een schot (2-1), maar dan nam Riviera/Deurne de leiding over. Dante kon wel opnieuw gelijkstellen en de 3-3 op het bord zetten, waarna Christoph dat ook nog eens overdeed bij 4-4. In dit hardnekkige duel kwamen beide teams om beurt op voorsprong: Dante 5-4, Vero 6-5 maar de ruststand was toch 6-7, in het nadeel dus van Sikopi.

In de tweede helft kregen de supporters ongeveer hetzelfde spelbeeld te zien, al leek Sikopi steeds beter haar organisatie te vinden! Indra 7-7, Kilian 8-7, Niels 9-9 en Kilian 10-10. Vervolgens bracht Niels met zijn tweede treffer Sikopi aan de leiding: 11-10. Een stip zorgde nog even voor de gelijkmaker van Riviera/Deurne (11-11), maar toen ging het dak eraf voor Sikopi. Onze B-ploeg had haar draai helemaal gevonden en was bijgevolg niet meer te stoppen: Eva, Christoph, Nils DB, Dante, Sharon, Eva en Christoph opnieuw zorgden tezamen voor een riante voorsprong: 17-11. Tuur mocht ten slotte de eindstand vastleggen: 18-11. Samengevat: deze match was een ongelooflijk knappe teamprestatie!


A-ploeg: thriller van formaat in een bomvolle sporthal

Een ongeziene publieke belangstelling – elke ploeg in de Topleague had een delegatie naar deze match gestuurd – en twee klaargestoomde ploegen die tot het uiterste wilden gaan om de eerste plaats in de Promoleague te bemachtigen (en bij uitbreiding te kunnen promoveren) vormden het decor van deze thriller. Beide ploegen zorgden ervoor dat de supporters zich geen moment zouden vervelen! Johan opende de score maar Riviera/Deurne kon meteen gelijkstellen via een vrijworp: 1-1. Enya kon dan wel een stip afwerken, maar Sikopi kreeg vliegensvlug antwoord van Riviera: 2-2. Die wisselwerking tussen beide ploegen bleef nog even duren, maar stilaan kon Sikopi toch het laken naar zich toe trekken. Krikry en Johan zorgden voor de 4-2, maar dan kon Riviera/Deurne zich terug in de wedstrijd klauwen en met een stip tenslotte 4-5 scoren. Sikopi ging echter verder op haar elan: Johan 5-5, Enya 6-6, Lars 7-6 én 8-6, Enya 9-7, Johan 10-8, Nils 11-9, Lars 12-10 en Kim 13-10.

In de tweede helft bleef Riviera/Deurne uit alle macht proberen de score terug in haar voordeel om te buigen, wat in de laatste tien minuten nog bijna leek te lukken, onder meer door een serie stippen en vrijworpen. Het scoreverloop van de zijde van Sikopi verliep als volgt: Kim 14-11, Enya met stip 15-12, Krikry 16-14, Enya 17-15, Johan 18-15, Mathias 19-15 en Arne (die zijn eer als reiger na een dubbele pan in slechts enkele seconden alle eer aandeed én uitstekend reboundde) 20-15. Die vijfpuntenkloof werd geacht voldoende te zijn, maar toch maakte Riviera/Deurne het nog even spannend na het maken van een reeks van 3 korven in een korte tijdspanne, een echte wederopstanding. Werd een mogelijke Sikopi-zege door de 20-18-score plots nog bedreigd? Niet helemaal, want Enya en Christoph konden de terugkeer van Riviera/Deurne enigszins afremmen (22-18), maar zelfs dan gaf Riviera/Deurne zich nog niet gewonnen en slaagde het erin om nog 3 korven te maken: 22-21. Maar gelukkig en vooral door goed strategisch spel van Sikopi in de laatste minuut van de wedstrijd werd dat ook de eindstand. Een enorme vreugde bij de Pioniers barstte los, zowel bij de supportersclan als bij de kerngroep, die nu zeker was van de top 2. De week daarop zou de thuismatch tegen Temse immers beslissend zijn om te bepalen dat ofwel Sikopi de eerste plaats kon behouden ofwel dat Riviera/Deurne opnieuw haasje-over zou springen. Herentals wachtte dan ook op één van beide ploegen. Wat er ook van zij, beide scenario’s – Herentals of kampioen – vielen binnen de door Sikopi aan het begin van het seizoen vooropgestelde doelstellingen en dat vroeg nu al om een feestje! Zo gezegd, zo gedaan.

Terug naar boven ⇑


Zondag 03/03/2019
Sikopi – Temse: Kampioenen of Herentals?

Foto: Linda Smette


C-ploeg: niets draaide zoals het moest

In de eerste helft kon Sam meteen de score openen, maar het antwoord kwam al even snel: 1-1. Leon, met twee treffers, deed de supporters meteen hopen op winst, maar Temse zette dan een reeks van liefst zes doelpunten neer: 3-7. Weer Leon kon de achterstand nog een beetje verkleinen door een vierde doelpunt voor Sikopi te scoren, maar de kloof werd helaas nooit meer gedicht. Sharon kon nog wel één stip omzetten naar 5-9, maar de rust ging in met een saldo in het nadeel van Sikopi: 5-10.

In de tweede helft ging Temse onverstoord verder en liep het uit tot 5-16. Mario kon dan voor 6-16 zorgen. Joeri lukte nog 7-17 en Leon kon de wedstrijd afsluiten met zijn vierde korf: 9-18.


B-ploeg: spannend duel op hoog niveau

Temse liet er geen gras over groeien en liep al snel uit naar 0-2. Maar onze B-ploeg zou niet laten begaan en zette zich schrap voor een duel op het scherpst van de snede dat bovendien hoogstaand was en bleef. Kilian en Dante (2x) zorgden ervoor dat de 3-3 op het scorebord kwam. Daarna werd snel en geestdriftig en aan een hoog tempo knap korfbal gespeeld met heel veel – soms zelfs prachtige – doelpunten zodat de rust inging met een 15-12-stand in het voordeel van Sikopi. In de tweede speelhelft verzwakte Temse duidelijk en kwamen onze schutters ook beter op dreef, zodat deze geweldige wedstrijd werd afgesloten met 27-18.

Scoorden voor Sikopi: Mathias 9x, Dante 8x, Kilian 3x, Indra, Charlotte en Anke ieder 2x en Christoph 1x.


A-ploeg: all-in met de eerste plaats als inzet

Twee ploegen die met een totale inzet voor de winst gingen, bezorgden de toeschouwers een spannende en knappe wedstrijd. Topschutter Johan zorgde voor het eerste doelpunt, maar Temse korfde al gauw de gelijkmaker. Dat gelijke opgaan van beide teams werd al gauw de tendens van de eerste speelhelft. Enya 2-1, dan Johan 3-3, Kim 4-3, Johan 5-4 en 6-4. De match leek in de juiste plooi te vallen wanneer Enya ook de 7-5 binnenknalde, Johan de 8-5 en Lars de 9-7, maar aan de rust was het toch weer gelijk: 9-9! Bij sommige Sikopi-supporters rees dan vermoedelijk toch wat twijfel omtrent een mogelijke winst in deze wedstrijd en dus omtrent een eventuele titel.

Gelukkig knalden Enya, Arne en Sarah die twijfel pijlsnel weg door de score op 12-9 te brengen. Johan ging verder op dat elan: 13-9. Die korf was meteen goed voor zijn honderdste van de zaalcompetitie! Lars wou niet achterblijven en hij schoot meteen tweemaal raak: 15-9. Na een stip van Temse, legde Johan de 16-10 binnen (101!). Dan werden bij Sikopi enkele strategische wissels doorgevoerd, waarna Lars 17-11 en Johan 18-11 én 19-11 raak troffen. Arne schoot nummer 20 binnen, waarna Johan 21-12 scoorde (104!). Hij was weer niet te stoppen. De ingekomen Mathias – die in de B al getoond had dat zijn visier op scherp stond – tekende voor 22-12. Met een stip werd de kloof nog verder uitgediept tot 23-12. Sarah prikte 24-14 op het scorebord waarna Arne haar volgde: 25-14. Mathias mocht de kers op de taart zetten door met een buzzerbeater de eindstand vast te leggen op 26-15.  

Samengevat scoorden voor Sikopi: Johan 10x, Lars 5x, Arne en Enya elk 3x, Sarah en Mathias beiden 2x en ten slotte Kim 1x.

De match werd afgefloten en het hele team (inclusief B en C) vloog meteen in elkaars armen. Geen twijfels meer: we waren officieel kampioen van de Promoleague en stijgen zo rechtstreeks naar de Topleague!! Het feestje van de week ervoor, na de wedstrijd tegen Riviera/Deurne, werd daarom nog eens netjes overgedaan. De kern zou dan ook graag haar fantastische supporters willen bedanken die in goede en slechte tijden een echte steun betekenen. Zonder zulke supporters zou het immers niet hetzelfde zijn.

Afspraak binnenkort op het veld, waar onze kern nog stevig aan de bak zal moeten komen om haar plaats in de Topleague te behouden. Maar zeker ook afspraak volgend jaar in zaal, waar de kern dus zal aantreden in diezelfde league.

Terug naar boven ⇑


Zondag 31/03/2019
Borgerhout/GW – Sikopi: wedstrijd ter ere van Yapsi

Foto: Jan Van Brempt


C-ploeg: niet bij schot!

In de eerste helft was het verschil met Borgerhout/GW niet erg groot, maar scoren was enkel aan de orde voor Linda (1-3), Nina (2-3) en Jelle (3-4). Er werd uiteindelijk gerust met 3-6. In de tweede helft schoot Borgerhout/GW in ijltempo de bordjes op 3-12. Niels lukte het enige Sikopi-doelpunt in de tweede helft (4-12). Verschillende wissels ten spijt kon Borgerhout/GW nog aandikken tot 4-15.


B-ploeg: verrassend sterk!

Pas na tien minuten werd de score geopend door Tuur, maar Borgerhout/Groen-Wit wist gelijk te maken en kwam zelfs 1-2 voor. Leen scoorde de 2-2 en Dante toonde zijn vooruitgang door de ruststand op 3-2 te brengen. In de tweede helft zorgden Dante (2x), Arne en Anke ervoor dat Sikopi vijf minuten voor het einde een hoopvolle 8-5 bereikte. Helaas moest Sikopi die voorsprong op het einde nog afgeven na een stippen-reeks van Borgerhout/GW: 8-8 eindstand.


A-ploeg: ploeg op niveau!

In de eerste helft zorgden Enya en Mathias voor een schitterende start: 2-0. Met stip volgde Johan met 3-1. Mathias schoot de stand op 4-2, Johan bracht vervolgens de score op 5-2. Met een verre knaller zette Mathias de 6-3 op het scorebord. Jammer genoeg bleek dat niet voldoende om de rust in te gaan met een voorsprong, een mooi schot van Kim ten spijt. De ploegen gingen immers uitblazen bij een 7-8 ruststand.

In de tweede helft liep Borgerhout/GW geregeld uit, waardoor Sikopi telkens moest proberen bij te benen. Uiteindelijk moest Sikopi zich neerleggen bij een voorsprong van vijf punten. Lars 8-10, Johan 9-10, Enya 10-12, Johan 11-13, Nils 12-15, Enya 13-17 en 14-19 en ten slotte Johan 15-20.

Hoewel de wedstrijd met verlies werd afgesloten, had onze eerste ploeg toch maar mooi bewezen dat ze tegen geen enkele ploeg bij voorbaat verloren is!

Terug naar boven ⇑


Zondag 07/04/2019
Floriant – Sikopi

Archiefbeeld seizoen 2017-2018


C-ploeg: alweer geen wedstrijd!

Aangezien Floriant geen voltallige ploeg op de been kon brengen, mocht (moest) onze C een weekje rust nemen.


B-ploeg: zwakke start, maar bijna gelijk slot!

Floriant kwam het best uit de startblokken door 4 opeenvolgende korven te scoren. Pas dan lukte Niels een tegendoel: 4-1. Maar de Gentenaren gingen voort op hun elan en konden met 10-5 gaan rusten. Leon, Yari (2x) en Christoph waren in opvolging van Niels onze schutters. In de tweede speelhelft trachtte onze ploeg beter te doen en dat lukte ook. Vero zorgde via een omdraaier voor 11-6, Dante voor 12-7. Vervolgens Vero opnieuw met een korte kans: 13-8. Daarna werd het verschil geleidelijk kleiner en diende de coach van Floriant tweemaal kort na elkaar een time-out aan te vragen. Dante met 14-9 en 14-10, Vero met 14-11 en Niels met 14-12 scoorden. Dante op de stip lukte een scherpe 14-13. In de laatste seconden lukte Yari nog een mooi schot, maar het mocht helaas niet zijn. De scheidsrechter floot af voor we een gelijkspel konden laten optekenen. Toch mochten de supporters terecht fier zijn op deze ploeg die elkaar positief bleef coachen en het hoofd omhoog hield op elk moment van de wedstrijd. Teamwork was hier het sleutelwoord!


A-ploeg: Gentse dames supersterk!

Johan mocht de score openen met een stip (0-1), maar dan kegelden de dames van Floriant er 7 (!) in de Sikopikorf, enkel onderbroken door één tegenkorf van Nils: 7-2. Daarna ging het meer gelijk op, maar de vijfpuntenkloof bleef behouden tot de rust: 12-7. Johan zorgde voor 9-4 en 9-5, Enya voor 10-6, Lars voor 10-7.

In de tweede helft poogde onze ploeg de achterstand te verkleinen. Dat lukte enige tijd: Enya 12-8, Johan 13-9, Christoph 13-10, maar dan volgde een Gentse vloedgolf met maar liefst tien treffers: 20-10! Bij Sikopi lukte plots niets meer: zelfs twee stippen werden niet omgezet. In de laatste minuten kon Enya nog een goaltje meepikken (20-11), maar Floriant scoorde er ook nog twee. 22-11 werd dan ook de einduitslag.

Volgende keer hopen we op beterschap, want dan volgt het belangrijke duel tegen Putse!

Terug naar boven ⇑


Verslagen: Rik Mattheyses en Veronique Van Roy

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide