Verslagen U14 blauw


Een begenadigde dag tegen Kwik op Linkeroever en volharding op een zaterdagnamiddag in Merelbeke…

Op zaterdag 22/9/2018 speelde onze U14-hoop (nog steeds maar eerstejaars!) tegen het machtige Kwik (winnen alles wat er te winnen valt en met veel overmacht). Zoals steeds zijn Walter en Seppe de rust zelve voor de wedstrijd en zat het tactische plannetje goed in mekaar: lekker ballen en uitgaan van je eigen kracht en zelfvertrouwen. Wij kunnen dat immers!

Zo gezegd, zo gedaan: na de eerste Kwik-vloedgolf stonden we snel 0-2 achter na een ver schot en korte kans. Joppe kon milderen met een doorloper, doch Kwik stoomde zoals gevreesd door naar een droge 1-5. Iedereen voelde echter dat hier meer in zat: opdrachten werden goed uitgevoerd, we speelden lekker snel mee op het tempo van Kwik en de kansen en mooie aanvallen begonnen te komen in de latere deel van de eerste helft. En dan plots BOEM, een bom van Soetkin in de 25′ voor de 2-5 gevolgd door BOEM een bom van Joppe vlak voor affluiten, maakten het 3-5 bij de rust. Psychologische mokerslag voor Kwik?

In de tweede helft krijgen we in het begin hetzelfde spelbeeld: Kwik maakt er 3-6 van via een korte kans. Onze fanions bijten zich echter vast in de fiere leider als echte bulldogs en na de 4-6 van Joppe met een doorloper maakt Marian er met een mooi ver schot 5-6 van!!! Het Kwik-schip begint te kapseizen en de bezoekende coach ziet zich verplicht om onmiddellijk een time-out te nemen.

Na de hervatting blijft het spannend, maar uiteindelijk doen twee stippen ons de das om. We leggen nog enkele mooie aanvallen op de mat, maar spijtig genoeg kunnen we niet meer scoren waarna Kwik de eindstand op het bord brengt door in de laatste seconden met een doorloper 5-9 te maken.

Vriend en vijand waren het er echter over eens: dit was een topprestatie van onze U14!!


Merelbeke, 29/9/2018: de grote Flint De Smedt-show!

Na de hoopgevende prestatie tegen leider Kwik moest er op 29/9/2018 gebald worden in Merelbeke tegen het plaatselijke Floriant, dat dan weer laatste in de rangschikking stond. Persoonlijk ga ik altijd met een bang hartje naar zulke wedstrijden, want eigenlijk kan je hier alleen maar verliezen en bestaat toch steeds de mogelijkheid dat je gaat “zweven”. Dit is echter buiten de nuchtere Walter gerekend en de maturiteit die onze ploeg begint te krijgen, oef! Ook na een moeizame eerste helft bleven we kalm en hebben we de klus toch maar mooi afgemaakt!

Alles begon volgens plan op het hobbelige terrein te Merelbeke waar we na 4 minuten al 0-2 voor stonden via een doorloper en stip van … Flint. Om een onverklaarbare reden stokte de motor echter en begonnen we mee te spelen op het gezapige tempo van de tegenstander, waardoor we in problemen kwamen. Na een doorloper en een mooi ver schot kon Floriant bij de rust tot 2-2 terugkomen.

Zoals gezegd werd er echter nooit gepanikeerd maar integendeel keihard gewerkt door de HELE ploeg! Ook zulke wedstrijden moet je kunnen winnen en dat deden we dan ook (oef, Walter en Tom moeten geen schoenen opeten…)

Via duivel-uit-een-doosje Flint werd het 2-3 en 2-4 met een doorloper en stip. Wat een wedstrijd Flint, prachtige prestatie!

Koele killer Rob maakte er nog 2-5 en 2-6 van tevens met doorloper en stip waarna de boeken toe konden. Mission accomplished!

Tot zaterdag 6/10 thuis tegen Spartacus, supporters op post!


`Verslag: ploegafgevaardigde U14, Tom De Gent

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide