Verslagen Minerva-Sikopi


Zondag 17/02/2019
MINERVA – SIKOPI


C-ploeg: dezelfde uitslag als in de heenronde

Minerva begon stevig aan de wedstrijd en bereikte al gauw een 6-1-voorsprong. Alleen Indra had tot dan toe kunnen scoren voor Sikopi en ze had zo de 2-1 laten optekenen. Maar dan konden de broers Sam, met een afstandsschot, en Joeri, met een stip, de achterstand wat milderen: 6-3. Jelle mocht vanop de stip de ruststand vastleggen: 8-4.

In de tweede helft trachtte Sikopi die vierpuntenkloof te overbruggen, maar de (scherp)schutters van Minerva kenden geen genade en ze konden de voorsprong zelfs vergroten tot 15-9. In de eindspurt was het dan weer Sikopi dat sterker uit de verf kwam, zodat met een ietwat aanvaardbare eindscore van 17-14 kon worden afgesloten.

Samengevat werd door Sikopi gescoord:
Indra 4x – Joeri, Sharon en Janne 2x – en Jelle, Leon, Sam, Linda en Anke elk 1x.

Foto: Linda Smette


B-ploeg: weggekegeld

Minerva startte met een waanzinnige vaart en stond na amper vier minuten al met 4-0 aan de leiding. Na lang en naarstig ploeteren, konden Leen en Charlotte dan toch de goede richting vinden, maar het bleef een kat-en-muis-spel waarbij Minerva steeds weer aan het langste eind trok, wat resulteerde in een pijnlijke ruststand van 17-8.

De tweede helft bracht helaas geen grote verbeteringen teweeg en dus eindigde de wedstrijd met 29-20 op het scorebord. Het grootste lichtpunt van deze match was dat onze dames tekenden voor maar liefst 13 van die 20 doelpunten! Samengevat scoorden voor onze B: Eva 5x, Christoph 4x, Charlotte 3x, Leen, Janne en Kilian 2x, en Indra en Dante elk 1x.

Foto: Linda Smette


A-ploeg liet zich niet verrassen!

Sikopi begon meteen stevig aan deze belangrijke wedstrijd en wou duidelijk een statement maken door het beter te doen dan B en C. Lars zette als eerste het scorebord in werking en na een prachtig samenspel van het hele vak knalde Johan de 0-2 in de korf. We durven te zeggen dat dit een mooie ode was aan de kersverse uitbreiding van Johans gezin, aangezien hij de dag ervoor voor de tweede keer papa was geworden! Ook Kim toonde zich van haar beste zijde en maakte twee korven op rij: 0-4. Minerva scoorde vervolgens tegen, maar dan wisten Johan, Enya en Arne de lijn van Sikopi door te trekken: 1-7! Na een tegendoelpunt tekende Krikry voor 2-8 en Johan voor 4-9. Minerva mocht daarna een stip omzetten waardoor de stand op 5-9 kwam. Ook het volgende doelpunt was een stip, maar ditmaal voor Sikopi: Enya wist die zuiver binnen te leggen en zette zo de 5-10 op het scorebord. Nadat het 6-10 werd, wist Johan nog tweemaal te korven, zodat we gingen rusten bij 6-12.

In de tweede speelhelft trachtte Sikopi die zespuntenkloof zoveel mogelijk te behouden, ondanks het zware tegenoffensief van Minerva. En dat lukte keurig tijdens een groot deel van de tweede helft, waardoor de laatste krachtmeting van Minerva te laat kwam. Die tweede helft verliep namelijk als volgt: Enya 6-13, Lars 10-16, Kim 11-17, Johan 12-18, Mathias 12-19, Krikry 13-20, Mathias 14-21, Lars 15-22, Enya 17-23, Enya 20-24 en ten slotte Johan 21-25.

Samengevat scoorden voor Sikopi:
Johan 7x, Enya 5x, Lars en Kim elk 4x, Krikry en Mathias beiden 2x en Arne tot slot 1x.

Foto: Linda Smette


Verslagen: Rik Mattheyses en Veronique Van Roy

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide