Wedstrijdverslagen kern

A-PLOEG

Zondag 24/09/2017
AKC/Luma – Sikopi: 19-13

Een total offday

Johan Moons kon vanop de stip de score openen, maar AKC/Luma effende meteen, eveneens vanop de stip. Lars Mattheyses maakte er 2-2 van, maar dan ging AKC/Luma op een loopje naar 5-2. Lars Mattheyses en Johan Moons konden bijtrekken tot 5-4, maar AKC/Luma liep toch weer verder uit naar 10-4. Lars Mattheyses en Mathias Van der Linden konden daar een beetje aan verhelpen: 10-6. We gingen de rust in met 11-6-cijfers op het scorebord.

Ondanks verschillende wissels verliep de tweede helft niet beter. Mathias Van der Linden scoorde nog 11-7, maar dan brak AKC/Luma pas goed door onze te losse verdediging: 16-7. Johan Moons en Enya Michielsen (strafworp) maakten de score even wat milder: 16-9. Verder verloop: 17-9, 18-9, Nils De Bremaeker 18-10, 19-10, Enya Michielsen (strafworp) 19-11, Joni Junes 19-12, Christoph Van Steelandt 19.13.

Uit deze wedstrijd is gebleken dat we nog aardig zullen moeten knokken om bovenaan te blijven.

Johan Moons scoort vanuit vrijworp

Vrijdag 22/09/2017
Bekerwedstrijd Sikopi – Floriant: 14-19

Sikopi moest op verplaatsing toch als thuisploeg starten en deed dat onverwacht schitterend tijdens de eerste time: Enya Michielsen 1-1, Johan Moons vanop de stip 2-2, opnieuw Enya Michielsen en Lars Mattheyses met inloper 4-2. Daarna was het de beurt aan Joni Junes om te scoren en dit deed ze met een knappe omdraaibal: 5-3. Lars Mattheyses pikte een inleggertje mee: 6-4 en Johan  Moons maakte er op doorbraak 7-5 van. Daarna sloeg Lars Mattheyses een 3-puntenkloofje: 8-5. Floriant kwam toch nog dichterbij en we gingen rusten met 8-6 op het scorebord.

Tijdens de tweede helft was onze verdediging even niet bij de pinken en een sterk aanvallend Floriant effende in enkele minuten: 8-8. Sikopi bracht enkele wissels in en zo konden de Pioniers nog gelijke tred houden tot 12-12 via Enya Michielsen, Johan Moons, Mathias Van der Linden en opnieuw Johan Moons. Floriant scoorde nadien 5 korven op rij, tot de ingekomen Mathias Van der Linden deze reeks afsloot: 13-17. Alleen Joni Junes kon nog tegenscoren:14-18. Floriant had echter het laatste woord en blijft voortbekeren. Eindscore 14-19.

Henri Mattheyses


B-PLOEG
AKC/Luma – Sikopi: 8-5

Een grote ontgoocheling

Tijdens de eerste helft zorgden Christoph Van Steelandt (2x) en Nils De Bremaeker voor een 0-3-stand na 10 minuten speeltijd. Heel hoopvol, maar daarna viel alles stil en werd er gerust met een 4-3-achterstand.

Tweede helft: na 5 minuten kon Dante Bernard effenen: 4-4, maar het vervolg werd niet beter. Alleen Kelly Eliano kon nog doelen, wat een 8-5-einstand betekende.

Veel oefenen is nog altijd de boodschap, voor het shot en de verdediging moeten worden opgevoerd!

Henri Mattheyses


C-PLOEG
AKC/Luma – Sikopi: 17-9

Twee goalgetters is te weinig…

Onze C’tjes hebben gepoogd om stand te houden tegen AKC/Luma, die als versterking Yve Van Harneveldt in hun ploeg hadden. Dat lukte niet helemaal, omdat slechts 2 spelers konden afwerken. Leon Van Hove en Jelle Van der Linden scoorden elk 3x, zodat met een redelijke 9-6 werd gerust.

In de tweede time werd de kloof geleidelijk groter tot 17-9 winst voor AKC/Luma. Alleen Jelle Van der Linden, Joeri Muys en Sam Muys vonden nog de juiste richting.

Henri Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide