Verslagen AKC/Luma – Sikopi


Zondag 30/09/2018

De laatste match voor de zaalcompetitie

Voorlopig is AKC/LUMA de laatste eersteklasser die momenteel nog zijn intrek heeft in het iconische Rivierenhof, maar na het zaalseizoen zullen ook zij verhuisd zijn naar een complex met nieuwe kunstgrasvelden. De Leftbank Rabbits waren bijgevolg de laatsten die mochten aantreden op het welbekende zandveld van AKC.


C-ploeg: flinke eerste time niet voldoende

De C-tjes namen een fraaie start via Leon en Luka: 0-2. Maar AKC kwam terug gelijk tot 2-2. Toch zou gerust worden met een lichte voorsprong: 5-6. Daar zorgden Leon (2-3), Robrecht (4-4), Joeri (4-5) en Robin (5-6) voor.

Spijtig genoeg vond AKC in de tweede helft vlug de tegenzet en liep de ploeg uit het Rivierenhof uit tot 9-6. Kilian maakte nog de 9-7, Robin de 11-8 en Leen 12-9. Maar het was AKC die het laatste doelpunt, alsook de winst, op zijn conto mocht schrijven: 13-9.


B-ploeg: ondanks uitstekend weerwerk was de match vlug gespeeld

Leen kon de eerste treffer van AKC nog tenietdoen (1-1), maar daarna bleef AKC aan de leiding en konden onze reserven slechts proberen aan te klampen: Nils (5-2), Niels (6-3), Christoph (7-4), Sharon (8-5), Kilian (8-6), Christophe (9-7). We gingen de rust in met 11-7.

In de tweede helft bleef het verschil constant om en bij vier korven, maar in de laatste minuut werd die kloof toch net ietsjes groter en liep het verschil verder op tot 5 punten, waardoor we de match afsloten met 15-10. In die tweede helft scoorde Christoph nog tweemaal en Nils nog eenmaal voor Sikopi.


A-ploeg: veel tekorten

Johan scoorde de openingstreffer in het prille begin van de match (0-1), maar AKC liet er daarna echt geen gras over groeien en liep tot 6-1 uit. Pas daarna kwamen Lars (6-2) en Mathias tot doelen (7-3). Lars zorgde vervolgens ook voor de 7-4 en opnieuw Mathias bracht Sikopi op 9-5. Bij het rustsignaal keek Sikopi aan tegen een 11-5 achterstand. In de eerste periode hadden dus slechts drie spelers de korf kunnen vinden.

Ondanks een stevige peptalk van de coaches was er in de tweede helft helaas geen beduidende verandering merkbaar. Op alle mogelijke vlakken bleef AKC sterker. Het verdere scoreverloop van de match vanuit Sikopi-standpunt was als volgt: Mathias 12-6, Lars 12-7, Johan 14-8, Johan met stip 16-9, Johan 16-10, Krikry 17-11 en ten slotte Johan 18-12.


Onze kern gaat nu een korte week van een verdiende rust genieten, waarna de kernleden er de daaropvolgende vijf weken weer keihard tegenaan zullen gaan. Ze willen zo de supporters kunnen trakteren op verschillende toppers van formaat. Hopelijk zijn jullie dan ook klaar om onze kern volledig te steunen, om te genieten van de wedstrijden en om hen naar de overwinnning te schreeuwen.


Verslagen: Veronique Van Roy
Scoreverloop: Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide