Verslag junioren: Putse B – SIKOPI

Putse B – Sikopi: 5-21  
(rust 5-13)

A: Jeroen (6+2p) – Yordi – Helena – Ine (4)
V: Robin (2) – Joni (3) – Indra (3) – Leen (1)

De eerste veldwedstrijd bracht ons op een zonnige zaterdagmiddag naar de terreinen van Putse. Putse B werd 14de op het nationaal tornooi en op ditzelfde tornooi wonnen we van deze ploeg met 11-4. Er werd dus niet te veel tegenstand verwacht en de wedstrijd zou vooral dienen om enkele geoefende spelsystemen uit te proberen. Het is Putse dat na 30 seconden het eerste schot binnengooit en SIKOPI moet werken voor het eerste doelpunt. Vijf minuten lang is het zoeken naar het gaatje en wordt er veel gemist. De verdediging heeft opdracht om een hoge pressing te zetten, elke looplijn af te snijden en elke ballijn te bemoeilijken. Putse kan niet veel meer doen dan rondspelen en slechts heel sporadisch een kans benutten. Dit spel vergt heel veel energie en in de tweede helft zal duidelijk worden dat de pijp van Putse uit was.

In de tweede helft, niettegenstaande SIKOPI de druk op de lijnen laat varen, zal Putse niet meer tot scoren komen. Pas in de vijfde minuut kan Jeroen met een fraaie doorloopbal de score voor SIKOPI openen,maar vanaf dan begint de SIKOPImachine te draaien. In het ene vak is Jeroen onhoudbaar voor zijn tegenstrever en hij legt de ene inloper na de andere binnen. Onbegrijpelijk blijft zijn verdediger Jeroen volgen tot elke uithoek van het vak, terwijl Helena hard werkt in de steun, Yordi de rebounds pakt en Ine het afspeelpunt is. In het andere vak is Indra wederom niet af te stoppen, maar ze is niet in haar dagje en mist de ene open kans na de andere. Door het goede combinatiespel krijgt evenwel iedereen in dit vak zijn kansen en zien we mooie doelpunten van Robin en Joni. Ook Leen scoort met een fraaie inloper. Knap in dit vak was dat in de tweede helft de opdrachten van de coach goed werden uitgevoerd. De 4-0-combinaties met de lopende rebound werden perfect uitgevoerd en lieten goed en snel korfbal zien. Ook het aanspelen van de rebounder in positie werd fraai uitgevoerd met vele knappe doelpunten en nog meer pogingen tot gevolg. De mooiste doelpunten van de middag kwamen op het conto van Jeroen met een eenhandige doorloopbal en een tip-in uit de rebound. Hopelijk was dit een goede repetitie voor het echte werk van volgende week tegen Riviera.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide