Verslag Floriant – Sikopi

Zondag 15/04/2018
A-PLOEG: Floriant – Sikopi: 13-18

Onverwachte stunt!

Eerste helft:

Even na de start had Arne Van Bavel al prijs, maar dan volgden er 2 korven van Floriant: 2-1. Maar Mathias Van der Linden effende nogal vlug: 2-2. Johan Moons (met stip) en Arne Van Bavel namen de leiding over: 2-4. Het Gentse antwoord liet niet op zich wachten en ze lukten in een 6-4-voorsprong. Nu liet Enya Michielsen zich opmerken door in enkele minuten tijd de score in balans te brengen: 6-6! Als Johan Moons een doelpoging kon hernemen, werd het 6-7, maar een stip bracht nogmaals een gelijke stand: 7-7. Dan moesten we het beter doen, dacht Mathias Van der Linden en hij knalde 2x binnen: 7-9. Met strafworp van Johan Moons en ook stip van Floriant werd gerust met 8-10 in ons voordeel.

Tweede helft:

Lars Mattheyses en Enya Michielsen vergrootten de kloof tot 8-12. Met stip werd het wel 9-12, maar Johan Moons lukte vlot 9-13, terwijl de spanning begon op te lopen. Nikki Van Poucke nam een schot over en legde fraai 9-14 binnen. Het uitzicht op winst werd meer dan reëel en het spel werd tactisch, wisselspelers werden ingezet, zoals Christoph Van Steelandt en Nils De Bremaeker en er werd gemikt op balbezit. Mathias Van der Linden scoorde nog 9-15, Sarah Maes 9-16, Johan Moons 12-17, Christoph Van Steelandt 13-18. Dit was eveneens de eindstand.

Een grote vreugde na het eindsignaal, vooral voor het voortreffelijk samenspel van de hele ploeg. Proficiat! Een winst die het behoud in de hoogste reeks van de veldcompetitie verzekert.


B-PLOEG
Floriant – Sikopi: 17-13

Stand gehouden tot een deel in de 2de time

Dante Bernard had al meteen prijs: 0-1. Daarna kwam Floriant met 3-1 voor, maar onze B-tjes lieten niet begaan: Christoph Van Steelandt, Jelle Van der Linden en Nils De Bremaeker effenden tot 4-4. Christoph Van Steelandt zorgde even voor een 4-5-voorsprong. Een stip van Floriant maakte het weer gelijk. Verder verloop van de 1ste helft: Jelle Van der Linden 6-6, Christoph Van Steelandt 7-7 en Jelle Van der Linden 8-8. Er werd gerust met 9-8.

In de 2de helft ging dat nog even verder: Dante Bernard 9-9 en Jelle Van der Linden 10-10. Dan volgde een reeks doelpunten van de Gentenaars, die uitliepen naar 14-10. Dante Bernard (14-11), Eva Beeusaert (14-12) en de ingekomen Leon Van Hove (15-13) poogden de kloof nog te dichten, maar dat lukte niet meer. Het werd nog 17-13 als slot. Een eervol verlies, want in zijn geheel leverden onze reserven een prima partij.


Verslag: Henri Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide