Verslag cadetten: Verde – SIKOPI

Verde – SIKOPI: 3-4
(rust 1-3)

A: Kobe (2) – Yari (1) – Janne – Zahra
V: Lars (1) – Tuur – Johanna – Kaylee

Onze eerste veldwedstrijd in de A-reeks was tegen Verde, dat 4de werd op het Nationaal tornooi. Met de pandoeringen van de twee vorige weken in het achterhoofd, trokken we met een bang hartje naar het Kielpark. De cadetten beginnen evenwel onverschrokken aan de wedstrijd en na twee minuten schiet Kobe SIKOPI op voorsprong met een afstandsschot. Niet veel later verdubbelt Yari van onder de korf de score, terwijl ons verdedigingsvak het zaakje goed gesloten houdt. SIKOPI stapelt de kansen op en is duidelijk de betere ploeg. Lars brengt met een mooi doelpunt van achter de korf de stand op 0-3, doch Verde kan vlak voor de rust tegenscoren.

Na de rust is het opnieuw Kobe die met een mooie inloper de score opent. We missen een aantal kansen om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen en het laatste kwartier bakken we er niets meer van. We krijgen geen fatsoenlijke aanval meer opgezet en lijden aanhoudend balverlies door een slordige passing. Telkens opnieuw komt de bal naar de Verde-aanval en de ploeg van het Kiel komt terug tot 3-4. Ook de time-out brengt geen verbetering en het is bibberen tot op het einde. Het is dan ook een hele opluchting wanneer de scheidsrechter het eindsignaal blaast.

De eerste overwinning in de A-reeks is binnen! De sterke ploegen moeten evenwel nog komen en dus moet er nog hard gewerkt worden aan de verdediging en de passing. Als er gesneden wordt op het blok, moet je als verdediger op dat blok lopen. Als je rond het blok loopt wordt er niet gefloten voor een snijfout. Keer op keer werd deze zelfde fout gemaakt.
Trainen dus gasten!

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide