Verslag BvB: Kwik-Sikopi


Kwartfinale Beker van België: Kwik–Sikopi

Een onverwachte stunt!

In de eerste helft startte Sikopi vol wilskracht om kopploeg Kwik eervol weerwerk te bieden. Lars opende de score met de 1-0, maar onmiddellijk volgde de gelijkmaker van Kwik. Met een stip werd het al vlug 2-1 en leek Kwik al niet meer te houden, want de ploeg uit Merksem liep uit tot 5-1. Maar wie dacht dat de match dan al gespeeld was – en wij onze A-ploeg het hoofd zou laten zakken -, dacht verkeerd! Na enorm veel pech met zijn schot, lukte het Mathias dan toch om de kloof een beetje te dichten dankzij een snelle doorbraak: 5-2. Vervolgens kon hij ook een mooie stip afdwingen die netjes werd afgewerkt door Johan, die er zo 5-3 kon van maken. Daarna mochten beide ploegen ook nog een strafworp omzetten: de onze werd binnengelegd door Lars: 6-4. Na een mislukte vrijworp van Sikopi, toverde Sharon met een korte kans de 6-5 op de bordjes, maar Kwik liet ons niet zo maar dichterbij komen zodat de thuisploeg bij de rust een voorsprong van twee goals behield, ondanks een treffer van Enya die ons eerst nog op 7-6 bracht. We gingen dus rusten met een mooie en veelbelovende 8-6 score.

Na een peptalk en extra aanmoedigingen van onze coaches waren we nog meer gebrand op de winst! Toch was het Kwik die de eerste goal in de tweede helft mocht maken en de bordjes op 9-6 bracht. Maar door het hevige vuur dat in elke speler op het veld brandde, wilden we Kwik zo veel mogelijk afstoppen. Johan en Lars maakten er respectievelijk 9-7 en 9-8 van. Na een 10-8 werd Johan tweemaal gelanceerd en slaagde hij erin om eerst de aansluitingstreffer te scoren en nadien ook de gelijkmaker: 10-10! Dan pakte Lars uit met een verrassend schot, zodat Sikopi de leiding nam met 10-11. Niet lang daarna herpakte Kwik zich en werd het 11-11. Voor zij die er niet bij konden zijn: ik kan u verzekeren dat het vanaf de 10-10 een ware thriller was! Onze verdediging voerde haar job uiterst secuur uit en samen met wisselspelers Nils en Christoph werd het gevaar bezworen. Wanneer een dame van Kwik de bal uit de handen van Veronique sloeg in de rebound, kreeg Sikopi een vrijworp. Op dat moment beloonde Lars het harde werk van de verdediging en bracht hij ons terug op voorsprong 11-12. Daarna was het aan de raakschietende Sharon om te schitteren: zij verdubbelde onze voorsprong tot 11-13. Een schot dat op zijn minst lang zal blijven nazinderen in de hoofden van Sikopi: niet alleen was er geen rebound, maar in feite was dit toch wel een relatief ver schot van Sharon. Maar zoals ze er zelf achteraf lachend aan toevoegde: “wanneer je zeker bent, dan moet je die gewoon binnenknallen”. En gelijk heeft ze! Kwik sloeg weliswaar nog terug: 12-13. Maar dat was zonder Enya gerekend, die de 12-14 door de korf wist te gooien. Kwik kon dan nog eenmaal scoren en zo de eindstand op 13-14 brengen.

De stunt was niet langer een droom, maar de ontegensprekelijke realiteit. Niet alleen versloegen we landskampioen Kwik in de kwartfinales van de beker van België, maar stoten we dus ook door naar de halve finales!! Daarop zal u, lezer/supporter, echter nog even moeten wachten. De halve finales van de beker worden immers pas na het zaalseizoen gespeeld. Onze tegenstander zal dan Borgerhout/GW zijn, een tegenstander waartegen onze kern opnieuw alles zal moeten geven, maar ik kan u verzekeren dat ze dat zeker ook zal doen! Het resultaat van deze kwartfinale moeten we zeker en vast ook toeschrijven aan het harde teamwerk van een hechte ploeg! We willen hier toch ook nog eens extra de vorderingen van Vero en Kriky vermelden. Goed bezig dames en heren, doe zo voort!


Verslag: Veronique Van Roy

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide