Verschroeiende start voor U14

Zaterdag 17/11/2018
Sikopi A – Vobako B: 11-4

Onze U14 stond in de zaal voor een tweeluik tegen Vobako B en Kwik B in de nieuwe Promoleague. Vooral met Kwik B hadden we nog een appeltje te schillen, na verlies tegen hen in de Beker van Antwerpen.

Onze helden mochten het seizoen openen in eigen huis. Het was trouwens een schitterende dag die ’s avonds afgerond werd met het oplopen met de kern en Louis De Roeck, die werd uitgeroepen tot Rabbit van de week!

De wedstrijd zelf tegen Vobako verliep eigenlijk voorspoedig. Na een snelle achterstand door een shotje van Vobako stoomden we naar een geruststellende 4-1-ruststand. Joppe maakte de gelijkmaker via een stip, waarna Flint met een mooie beweging een doorloper kon maken om de leiding te nemen. De 4-1 kwam op het bord door een prachtige doorloper van Mette en een BOM van Joppe vlak voor rust.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: in de eerste minuut kregen we een doorloper tegen, maar Flint via stip en Rob met een ver schot brachten ons op een geruststellende 6-2. Via twee stippen kon Vobako milderen tot 6-4, maar dan waren echt alle remmen los in het laatste kwartier: Thomas begon eraan met een mooi ver schot in de 17de’ waarna Mette en Joppe dankzij een mooie teaminspanning de kroon op het werk konden zetten. 8-4 Mette met een doorloper, 9-4 Joppe met een korte kans, 10-4 Joppe met een ver schot en vlak voor tijd zette Mette de eindstand van 11-4 op het bord met een doorloper.

Prachtig teamwork en mooie start in zaal!


Zaterdag 24/11/2018
Kwik B – Sikopi A

Kwik is een niet te onderschatten tegenstander en onze matadoren kwamen gezien het voorgaande supergemotiveerd in de prachtige nieuwe zaal van Kwik.
De eerste helft verliep moeizaam, gezien we niet in ons eigen snelle, technische spel raakten en meespeelden op het tempo van Kwik. We kwamen 1-0 en 2-1 achter. Joppe scoorde de 1-1 via een mooi afgewerkte korte kans. Nadat Rob met een stip 2-2 had gemaakt, konden we voor rust toch nog een klein kloofje slaan door een stip van Joppe voor de 2-3 en een bom van Joppe voor de 2-4.

Na een technisch en psychologisch sterke debriefing van Walter tijdens de rust werd er bijgestuurd waar nodig met een mooi resultaat tot gevolg in de tweede helft. Na 2′ maakte Soetkin er 2-5 van met een mooie doorloper. Kwik kwam nog even terug tot 3-5 maar kapitein Joppe maakte er vrijwel onmiddellijk 3-6 van via een korte kans. Weer kwam Kwik nog even terug op twee doelpunten met een ver schot maar deze overwinning gingen we echt niet meer laten schieten als team. Er werd gewerkt voor elke rebound, verzorgd uitgewerkt en bijwijlen zagen we zeer mooie, snelle aanvallen! Bijzondere vermelding ook voor onze dames Marian, Femke en Soetkin die heersten in de lucht.

Na de 4-6 lieten we ons niet ontmoedigen en Thomas maakte er met een heerlijk ver schot 4-7 van gevolgd door nog een stipje van Rob voor de 4-8. De 4-9 kwam van Femke met een ver schot van opzij waarna Joppe zorgde voor de apotheose en de 4-10 via een prachtig schot in de buzzer!!!

Aan het hele team een dikke proficiat en supporters allen op post zaterdag om 15.30 u. voor de topper tegen Scaldis! Go Left Bank Rabbits!


Ploegafgevaardigde Tom De Gent
Foto’s : Katie Muys en Yves Peeters


Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide