Verschroeiend Sikopi klopt Leuven

Zondag 18/09/2016
B-PLOEG: Sikopi – Leuven: 12-4

Korte kans van Mathias Van der Linden

Xander Dries opende met losse flodder de score, maar Leuven antwoordde stevig, 1-3. Enya Michielsen en Xander Dries konden dan met veel moeite gelijk maken: 3-3. Mathias Van der Linden kon ons toch met 4-3 doen rusten, door een eigen strafworp om te zetten.

In de 2e time bediende Mathias Van der Linden Sarah Maes voor de 5-3. Christoph Van Steelandt zorgde voor de 6-4. Mathias Van der Linden zette ook zijn 2e stip om in 7-4, gevolgd door een vrijworp: 8-4. De ban leek volledig gebroken en via Christoph Van Steelandt, Arne Van Bavel en Enya Michielsen werd het verschil opgedreven tot 11-4. Xander Dries legde de eindstand vast vanop stip 12-4.

Een moeilijk begin van de wedstrijd, maar in de tweede helft werd het verschil duidelijk zichtbaar.

Onze trouwe supporters op een rijtje

A-PLOEG
Sikopi – Leuven: 25-13

Starters voor Sikopi:

Lars Mattheyses (4), Nils De Bremaeker (3), Nikki van Poucke (5), Zoë De Roeck, Johan Moons (6), Jeroen Van de Velde (6), Joni Junes, Karen Van Brempt (1)

Lars Mattheyses op doorbraak

Snelle en zenuwachtige start met een eerste korf van Lars Mattheyses, vlug gevolgd door de gelijkmaker. Johan Moons kon dan 2x raak treffen, maar Leuven kwam terug tot 3-3. Karen Van Brempt, Johan Moons, Nikki van Poucke en Lars Mattheyses met de vrijworp gingen door naar een rustgevende 7-3. Johan Moons, Jeroen Van de Velde en Nils De Bremaeker (2x) dreven de stand op tot 11-3. Maar het felle tempo had kennelijk zijn tol geëist, want het fysiek sterke Leuven knokte zich terug in de wedstrijd met 4 goals op rij, zodat wordt gerust met een nog onzekere 11-7.

Na de pauze startte Sikopi verschroeiend. Jeroen Van de Velde trof 2x raak en zorgde voor de nodige rust. Nikki van Poucke mikte de 14-7 binnen. Leuven trachtte te antwoorden, maar Johan Moons antwoordde even vlug 15-8. Leuven kreeg een stip voor de 15-9, maar Nikki van Poucke legde er zelf ook 2 binnen (17-9). Opnieuw een dubbele knal van Jeroen Van de Velde, die al verschillende weken goed staat te spelen: 19-9. Ook Nils De Bremaeker vond zijn schot terug en met 20-9 was er volledige zekerheid op de overwinning, al kon Leuven nog even terugkomen tot 20-11. Daarna ging het nog via Johan Moons, Nikki van Poucke op stip en opnieuw Jeroen Van de Velde naar 23-12. Lars Mattheyses maakte er via vrijworp en strafworp nog 25-13 van. Een sterke prestatie van onze Rabbits, die opnieuw werd bekroond met 8 applausvervangingen.

Rik Mattheyses en Sara Bastiaensens

 

C-PLOEG: geen wedstrijd wegens forfait vanwege Leuven.

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide