Verdiende winst na uitstekende 2de helft

JUNIOREN
Borgerhout/Groen-Wit – Sikopi: 10-12

A: Ine (1) / Leen – Enya (1) – Yordi (2) / Sam – Robin (1+2p)
V: Indra (3+1p) – Helena – Joni – Jeroen (1)

Zondagvoormiddag maakten onze junioren de verplaatsing naar Borgerhout/GW. Vier maanden geleden werden we in de voorronde van de beker in een verzopen woensdagavondmatch nog weggespeeld door dit team, dat door pech en een slechte loting de A-reeks in de zaal miste. Daags voordien had BGW de halve finale van de diezelfde beker gewonnen van zaalkampioen Meeuwen. Met dit in het achterhoofd en onze nederlaag van 2 weken geleden tegen Putse, moesten we sterk voor de dag komen om nog in aanmerking te komen voor een finaleplaats.

Sommigen moesten even wennen aan een gewoon grasveld met gewone shoes. We kwamen al snel op voorsprong via Robin, dankzij een ‘formidabele’ pass van Yordi (volgens enkele supporters was hij de man van de wedstrijd… ja eigenlijk wel). De wedstrijd zelf was gelijkopgaand tot aan de rust (7-5 in het voordeel van Borgerhout/GW). 

Na de rust zagen we een totaal ander Sikopi. Verdedigend liep alles zoals het moest, gewoonweg perfect. BGW maakte geen enkele veldgoal meer en had de hulp van de scheids nodig om via 3 stippen in de laatste drie minuten toch nog iets op het bord te zetten. Dit zegt voldoende over onze verdediging in de tweede helft. Geen veldgoals tegen en zelf 7 maal binnengeprikt. Er stond een team op het veld, en de spelers coachten elkaar voortdurend (vooral Joni, die daarbovenop wederom absoluut baas was in de paalzone) . Er is dus duidelijk nog begeestering. Dit belooft voor de volgende wedstrijden. Volhouden.

Ronny Michielsen

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide