Verde-Sikopi: moeilijk gaat ook

Zaterdag 19/11/2016
A-PLOEG: Verde – Sikopi: 10-15

Moeilijk gaat ook

Starters voor Sikopi: Enya Michielsen, Nikki Van Poucke (3+2 P), Jeroen Van de Velde (2), Lars Mattheyses (2), Joni Junes (1), Karen Van Brempt, Johan Moons (3), Nils De Bremaeker (1)

Vervangingen: ’34 Indra Delbaere (1) voor Karen Van Brempt, ’36 Sven De Dycker voor Jeroen Van de Velde, ’38 Karen Van Brempt voor Enya Michielsen, ’45 Enya Michielsen voor Nikki Van Poucke, ’46 Jeroen Van de Velde (2) voor Sven De Dycker

Foto: Jan Van Brempt
Klik op de afbeelding om het album te bekijken

Een tweede start voor Sikopi. Na de mindere wedstrijd tegen Riviera wachtte Verde, gretig doch van minder kaliber. Tegen deze ploeg zou Sikopi toch met ruime voorsprong moeten kunnen winnen.

Verde opende de score vanuit het achterveld. Jeroen Van de Velde, vol vertrouwen schietend op Lars Mattheyses, zette de bordjes gelijk: 1-1. Om en om werd het o.a. via Johan Moons 2-2. Na een overnamesituatie tekende Verde de 3-2, gevolgd door de actie inside door Lars Mattheyses. De strafworp werd omgezet door Nikki van Poucke. Johan Moons bracht Sikopi op voorsprong met shot, maar met de inloper kwam Verde terug langszij. Nikki van Poucke en Jeroen Van de Velde brachten Sikopi naar de 4-6-voorsprong. Wederom de doorloper voor Verde en met een vrije kans na de vrijworp kwamen ze terug langszij. Enya Michielsen dan met de doorbraak, de strafworp omgezet door Nikki van Poucke, maar toch weer de gelijkmaker door Verde, dat zeer goed afwerkte: 7-7. Het shot van Nils De Bremaeker en het handigheidje onder de korf van Joni Junes brachten Sikopi terug op voorsprong: 7-9, meteen de ruststand.

8 minuten duurde het voor de score geopend kon worden in de tweede helft. Nikki van Poucke maakte het eerste doelpunt, maar Verde kon meteen tegenscoren. Na een verdedigende fout kon Verde de penalty maken. Gelukkig was daar dan Johan Moons met het shot: 9-11. Nadien maakte Lars Mattheyses er 9-12 van, en Nikki van Poucke lukte ook de omdraaibal. Indra Delbaere zorgde voor 9-14, maar met de strafworp kwam Verde terug iets naderbij. Lars Mattheyses uiteindelijk nog met de korte kans voor 10-15.

Een vrij zwakke partij toch van Sikopi, dat overwegend baas was (zeker in verdediging in de tweede helft), maar moeilijk kon scoren. Volgende week tegen Minerva zal er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Sara Bastiaensens

 

B-PLOEG
Verde – Sikopi: 11-25

Sikopi duidelijk sterker

Foto: Jan Van Brempt
Klik op de afbeelding om het album te bekijken

Vinnige start aan een hoog tempo. Sikopi liep uit tot 0-6, alvorens Verde het eerste tegendoelpunt kon maken. Het stond 5-11 met de rust.

In de tweede helft werd de kloof verder uitgebouwd tot 11-25. Wissels waren er onderling tussen Mathias Van der Linden, Xander Dries, Sven De Dycker en Niels Van Brempt.

Sikopi-doelpunten kwamen uit de handen van Mathias Van der Linden (7x), Sven De Dycker (6x), Arne Van Bavel (4), Zoë De Roeck (4), Niels Van Brempt (3) en Xander Dries (1).

Rik Mattheyses

 

 

C-PLOEG
Verde – Sikopi: 13-16

Razend spannend tot de laatste minuut

Een complete C-ploeg zag Pascale Ooms de score op gang trekken, maar Verde repliceerde meteen met de 1-1. Verder verloop: Nina Arens 1-2, dan Verde dat 5x scoorde, waardoor Sikopi 6-2 achter kwam. Sikopi beet echter door: Christoph Van Steelandt 6-3, Pascale Ooms 6-4, Jelle Van der Linden 7-5, Christoph Van Steelandt 7-6, Jelle Van der Linden 8-7. Dan Joni Philips met de gelijkmaker: 8-8. Helena maakte de 8-9, maar bij de rust stond het dan toch gelijk 9-9.

In de tweede helft kwam Pascale Ooms opnieuw als eerste aan bod: 9-10. Daarna maakte Jelle Van der Linden de 9-11. Sam Muys scoorde een “losse” 9-12 en Sara Bastiaensens maakte met een wegtrekker uit de rebound de 9-13. Xander Dries zorgde vervolgens voor de 10-14. Verde kon echter terugkeren tot 13-14. In de laatste minuut vonden Joni Philips en Christoph Van Steelandt dan toch de juiste richting en legden ze de eindstand vast op 13-16.

Rik Mattheyses

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide