U16B wint van KCBJ


Zondag 10/02/2019
U16B  Sikopi – KCBJ: 10-2

Spelers: Tinne, June, Marian, Jef, Fjor, Sem, Sebastiaan, Joppe

Sikopi was vanaf de eerste minuut scherp en kon heel goed dreigen. Na de ‘aftrap’ deed Marian al snel een steal, gevolgd door een shotpoging van Joppe. Sikopi creëerde, door goed samenspel, veel kansen. De eerste treffer kwam er na een steal van Marian, Tinne in de steun en de inloper van Joppe maakte binnen de eerste 10 minuten een 1-0 voor Sikopi. KCBJ liet zich niet doen en antwoordde vrij snel. Dankzij de goede verdediging van Sem en Seba, werden 2 treffers van de tegenpartij terecht afgekeurd. Het kon niet blijven duren. Na 12 minuten kon ook KCBJ de stand op 1-1 brengen. Sikopi nam opnieuw de leiding. Een knap shot van Jef rolde maar net uit de korf, jammer! Kort daarna kwam dankzij een snelle en foutloze actie opnieuw een doelpunt van Marian. Stand 2-1. Even werd de adem ingehouden nadat Tinne een knaller van haar eigen ploegmaat vol in het gezicht kreeg. Ze bleef gelukkig moedig overeind (er waren geen reservespelers voorhanden, dus gelukkig maar).

Sikopi kwam nu helemaal op dreef. Na een steal van June, sluisde Tinne de bal handig door naar het aanvalsvak en kon Seba er een mooie 3-1 van maken. Er werd à volonté ge-steald door Marian en Joppe. Sikopi was duidelijk meer in balbezit dan KCBJ. KCBJ keek niet noodlijdend toe en bracht een gigantische dame in, die ook nog eens erg mobiel bleek te zijn. Marian kreeg het lastig de bal nog te krijgen. Goed gezien van KCBJ.


Na de rust was het tempo even wat trager. De vermoeidheid sloeg toe aan beide kanten. Sam coachte zijn team goed terug op gang. De dame van June was nogal onhandig en slaagde er vaak niet in tijdig te ‘remmen’. Daar moest eens een penalty (of twee) van komen. Joppe scoorde met de penalty en maakte er 4-1 van. Marian liep intussen de benen onder haar lijf om van haar lange dame af te geraken. Joppe kreeg de zoveelste klets in zijn gezicht van zijn heer, maar kon er na een mooie pas van June, toch 5-1 van maken. We waren terug op dreef! Na opnieuw een mooie actie, miste Jef maar nipt. Seba ving de bal op in de rebound en had de koelbloedigheid om de bal meteen in de korf te gooien. 6-1 voor Sikopi met nog 10 minuten te gaan!

Seba scoorde nog een 7de doelpunt door uit de steun om te draaien en binnen te gooien. Een techniek die al enkele keren goed gewerkt had. Na een fout op June (alweer) miste Tinne maar nipt de vrije worp, maar kon June hem enkele seconden later toch nog afmaken met een 8-1 tot gevolg. Sikopi was letterlijk niet te stuiten. In al het enthousiasme was er nog een mid-air collision tussen Joppe en Tinne in een duel om de bal te bemachtigen. Oeps…

Na een mooie en vlotte combinatie werd de bal mooi rondgespeeld om uiteindelijk door June gescoord te worden. 9-1. KCBJ liet zich niet platwalsen en kon door een snelle tegenactie nog een tweede doelpunt maken. Het strijdlustige Sikopi team was nog niet tevreden en bleef dapper verder strijden. Na een fout op Marian gooide Seba nog een penalty binnen, wat de uiteindelijke stand op 10-2 bracht.

Knappe prestatie om fier op te zijn van spelers en coaches!


Verslag: Els Cammaerts
Foto’s: Yves Peeters


Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide