U16A moet het afleggen tegen Ganda A


Zondag 18/11/2018
U16 Sikopi A – Ganda A: 8-12

A: Kobe (4/25) – Casper (0/1) – Celine (0/6) – June (1/7)
V: Stan (0/1) – Fjor (0/2) – Marian (3/6) – Fien (0/4)
R: Sebastiaan (0/0) – Liesl

Dit was niet hetzelfde Ganda waarvan we met 2-11 wonnen in de voorronde van het veld, maar een ploeg met grote, sterke heren en een paar zeer goede dames die de Rabbits onmiddellijk bij de keel grepen. Na een goede 5 minuten stonden we al 0-4 in het krijt. Ongeveer elk duel werd verloren en we lieten ons telkens uit positie zetten. Kobe en Marian brachten ons terug in de wedstrijd en op 3-4, maar we gingen rusten met een 4-7-achterstand.

Ganda begon ook het beste aan de tweede helft en liep uit tot 4-9. Dan was het tijd voor June, die een beresterke wedstrijd bekroond zag met een mooie doorloper en aan Marian om met een knap schot de kloof te verkleinen. Marian was de dame die ons in de tweede helft enigszins overeind hield met een goeie passing, een aantal belangrijke steals, maar vooral met een geweldige afwerking van 50% en die drie doelpunten puurt uit 6 kansen. Deze dame gooit duidelijk veel te weinig naar de mand, maar ze is niet de enige. Als we doelpunten willen maken moeten we shots nemen. Sikopi neemt zondag 52 kansen in een ganse wedstrijd en dit is veel te weinig. Een streefdoel is om 70 kansen te nemen, af te werken aan 20% en dus 14 doelpunten in een wedstrijd te maken. Daarvoor moeten we sneller spelen, de steunen goed zetten, een technisch goed shot kunnen afleveren en een stevige rebound zetten. Werk voor de training dus.

Terug naar de wedstrijd. Kobe zou nog de 7-11 scoren en Marian het laatste doelpunt, maar Sikopi moest zijn meerdere erkennen. Al bij al hebben onze U16 een goede wedstrijd gespeeld, waarin ik vele van de opdrachten heb zien uitgevoerd worden. Het was een sterke tegenstrever, maar enkel door tegen goede tegenstanders te spelen, kunnen we zelf beter worden. Deze ploeg is nog jong en bestaat uit bijna allemaal eerstejaars met nog heel veel progressiemarge. De U16 gaat nog van zich laten horen.


Verslag: Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide