U16A met de hakken over de sloot tegen Leuven


Zaterdag 06/04/2019
U16 A: Sikopi – Leuven: 11-10

Kobe (6) – Fien (2) – Marian (1) – Sebastiaan (1) – Fjor (1) – Loua – Celine – June – Liesl – Stan – Casper – Sem

Bij wijze van experiment starten we deze wedstrijd met onze twee sterkhouders, Celine en Fien, op de bank en dan voelen we toch dat we nog wat ervaring missen. Leuven is een snel en vinnig ploegje met een paar heren met een goed shot en een reus van meer dan 1,90m en 85 kg, die ook nog een deftig stukje kan korfballen.

De eerste helft verloopt heel moeizaam. Sebastiaan lokt een strafworp uit die hij zelf scoort, Kobe scoort met een handigheidje van kortbij en gelukkig kan Marian op vrijworp net voor rust onze derde binnenleggen om de achterstand tot 2 doelpunten te beperken.

Kobe heeft evenwel geen zin om van Leuven te verliezen en zal er in de tweede helft eigenhandig nog 5 binnenknallen. Fien vindt diep in de tweede helft eindelijk haar shot en dan is daar Fjor die een enig mooie wegtrekker van de korf binnenschiet. Zoveel op getraind en nu eindelijk valt hij binnen. We komen één doelpunt voor met nog 2,30 min op de klok. In een time-out worden nog de laatste instructies gegeven om rustig rond te spelen en te blijven zoeken naar die ene goede kans en de inside te zoeken. Het levert nervositeit op bij Leuven en wij versieren er een strafworp mee, die Fien koelbloedig omzet met nog 30 seconden op de klok. Leuven gooit nog een wanhoopspoging binnen, maar de overwinning is voor Sikopi.


0 – 1 Heer Leuven shot
0 – 2 Heer Leuven shot
1 – 2 Sebastiaan strafworp
1 – 3 Heer Leuven shot
2 – 3 Kobe korte kans
2 – 4 Heer Leuven shot
2 – 5 Heer Leuven onder korf
3 – 5 Marian vrijworp
Rust
4 – 5 Kobe shot
5 – 5 Kobe shot
5 – 6 Heer Leuven shot
5 – 7 Dame Leuven korte kans
6 – 7 Kobe onder korf
7 – 7 Kobe shot
7 – 8 Dame Leuven inloper
8 – 8 Fien shot
9 – 8 Kobe korte kans
9 – 9 Heer Leuven shot
10 – 9 Fjor shot
11 – 9 Fien strafworp
11 – 10 Heer Leuven shot


Verslag: Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide