U16A zet zich aan kop in de rangschikking


Zondag 28/4/2019
U16A: AKC B – Sikopi A: 6-7

A: Kobe (4) – Fjor – Celine – June / Liesl
V: Stan (1) – Sebastiaan – Marian (1) – Fien (1)
R: Casper


De Marathon en de Ten Miles respecterend, zakten onze Rabbits van Linkeroever op zondagmorgen met de tram af naar het Rivierenhof. De ouders hadden hier minder zin in, maar toch één supporter kwam en zag een zeer spannende wedstrijd waarbij Sikopi aan het langste eind trok. Het was moeilijk spelen in een druilende regen op een modderveld en dit zijn we echt niet meer gewoon. Volgend seizoen speelt AKC eindelijk ook op kunstgras, maar nu werd, zoals dat heet, het thuisvoordeel nog een keer bovengehaald. Het maakte weinig indruk op Sikopi dat wel het eerste doelpunt aan AKC moest laten, maar Marian en drie keer Kobe zorgden voor een ruststand van 2-4.

Er was wind, er was regen en het veld was glad zodat er veel geschoven werd en alle echte goede kansen in de paalzone dienden genomen te worden. Sikopi verdedigde zeer goed en AKC werd gedwongen om kansen van ver te nemen. AKC bleef dit een hele wedstrijd doen, maar de wind en de regen waren geen bondgenoot voor dit soort spel. Sikopi zocht meer de inside en de korte kansen en deed dit veel beter dan AKC. Als we die korte kansen beter afwerken, hadden we er gemakkelijk 10 of 12 kunnen scoren. Vooral Sebastiaan had pech bij de afwerking.

In de tweede helft werd het weer nog slechter en zochten we dus nog meer de inside, wat ons ook enkele strafworpen opleverde, die alle werden omgezet. We lopen uit tot 3-6, maar AKC blijft vechten en komt terug tot 5-6 met nog zes minuten op de klok. Sikopi speelt het sluw en gaat het spel vertragen, nog meer zoeken naar die goede kans en AKC dwingend om risico’s te nemen. Op twee minuten van het einde schiet Stan de 5-7 binnen, maar het is toch nog nagelbijten want AKC scoort onmiddellijk nadien de aansluitingstreffer. Het is een verlossing wanneer de scheids het eindsignaal blaast.

Knappe wedstrijd van onze U16. Zij gingen het beste om met de weersomstandigheden, pasten hun spel aan, maar vooral werd er heel hard gewerkt door iedereen. Op zo een zwaar veld is het uitwerken altijd moeilijk, maar 8 Sikopi-spelers zetten elke keer opnieuw druk op alle bal- en looplijnen en recupereerden zo tal van ballen. Iedereen deed dit een hele wedstrijd lang en zo ben je team sterk. Proficiat!

Verslag: Bob Delbaere


Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide