U16: wedstrijd met 2 gezichten

Zondag 05/01/2019
U16: Sikopi A – Vobako B: 10-14 (rust 4-9)

Kobe (6/23) – Marian (2/11) – Fien (1/15) – Sebastiaan (1/18) – Celine (0/6) – June (0/5) – Stan (0/5) – Fjor (0/0) – Liesl (0/0) – Sem (0/0)

Sikopi is duidelijk nog in vakantiestemming en Vobako is bijzonder goed bij schot in de aanvangsfase van deze vermakelijke wedstrijd. Na drie mintuten spelen heeft Vobako welgeteld drie keer naar de korf gegooid en drie keer gescoord. Fien kan dan wel milderen, maar we liggen duidelijk onder in de duels. Vobako is gretiger en wil die bal, terwijl Sikopi vooral braaf en beleefd is en achter de feiten aanholt. Naarmate de wedstrijd vordert, komt Sikopi wel beter is zijn spel, maar behalve bij Marian, die twee mooie doelpunten maakt, is bij iedereen de afwerking zoek. Kobe kan nog net voor de rust scoren, maar dan staan we dus 5 doelpunten achter.

Na de pauze komen we scherp uit de kleedkamer en de wil om iets recht te zetten is er duidelijk. Kobe schiet de eerste binnen, Sebastiaan lokt een stip uit en zet die zelf om. Kobe scoort ook de 7de en de 8ste en plots staat het 8-10 en zitten we volledig terug in de match. We missen een strafworp voor de aansluitingstreffer en een Vobako-heer zet ons met een doorloopbal terug op drie punten. We beginnen nu harder te spelen en winnen wel duels. De wissels worden gebruikt om Kobe telkens naar het aanvalsvak te krijgen en telkens schiet Kobe binnen. We slikken echter elke keer vrij snel een tegengoal, zodat we nooit dichter dan twee goals komen, maar bij een stand van 10-12 blijft het spannend. Een (derde) strafworp kan opnieuw voor de aansluitingstreffer zorgen, maar het mag niet zijn en Vobako maakt de twee laatste doelpunten omdat we te veel risico’s beginnen nemen in verdediging.

Dit is een spijtig verlies, maar Sikopi heeft vechtlust getoond in de twee helft, die we overigens met 6-5 winnen. Hele knappe match van Sebastiaan, die eindelijk zijn kansen begint te nemen (18 vandaag – de afwerking zal wel volgen) en een berenwedstrijd van Marian, die elke wedstrijd beter en beter wordt. Sikopi neemt vandaag 83 kansen en werkt dus af aan 12%. Als dit percentage naar boven gaat, gaat deze U16 wedstrijden winnen.


Verslag: Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide