U16 vlot over Leuven

Zaterdag 01/04/2017
U16 Sikopi – Leuven: 12-6

A: Johanna – Lena – Dante (4) / Sebastiaan – Yari (1)
V: Hanne – Janne (3) / Marjan – Kobe (3) – Tuur (1)

Tussen de regenbuien door speelt onze U16 de eerste veldwedstrijd tegen Leuven. De supporters (en spelers) blijven heel de wedstrijd droog en zien een gretiger Sikopi de kansen aaneenrijgen. Johanna is scherp op de doorbraak en Lena krijgt menig kans om de aflegger binnen te leggen, maar het wil niet lukken vandaag. Yari knalt de eerste dan maar van ver binnen. Onze verdediging in beide vakken zit strak, met veel druk op de lijnen en regelmatig een zeer goede zoneverdediging rond de korf, waardoor Leuven heel moeilijk de steunen gezet krijgt. Leuven krijgt enkel kansen van ver en één keer kort, wanneer Tuur struikelt. Hanne versiert de strafworp in het reboundduel (Kobe zet om) en we krijgen kans na kans. Janne liet vandaag zien dat ze nog altijd de snelste beweging in huis heeft van het hele pak en schenkt ons een doelpunt op doorloper. Dante doet haar dat na, maar Tuur vindt de korf niet. Actie na actie neemt hij de kansjes op 2 á 3 meter, maar raakt geen mand. Vanop 9 meter lukt het wel en zo gaan we rusten.

Ook na de pauze is Sikopi baas in alle onderdelen van het spel. Een pak wissels van Leuven brengt geen soelaas en Janne en Dante brengen onder hun tweetjes Sikopi op een geruststellende 10-4. Kobe wil zijn statistieken ook nog wat verbeteren en dikt de score aan tot 12. Dan is het tijd voor een applausvervanging van Janne en Dante en om Sebastiaan en Marjan een beetje te laten proeven. Zeer solide maken broer en zus de laatste minuten vol. Mooie prestatie.

1ste Helft
1-0 Yari Keunen (Afstandsschot)
1-1 Heer Leuven (Afstandsschot)
2-1 Kobe Delbaere (Strafworp)
3-1 Janne Peirsman (Doorloopbal)
3-2 Heer Leuven (Korte kans)
4-2 Dante Bernard (Doorloopbal)
5-2 Tuur De Pus (Afstandsschot)

2de Helft
6-2 Janne Peirsman (Doorloopbal)
7-2 Dante Bernard (Strafworp)
7-3 Dame Leuven (Korte kans)
8-3 Janne Peirsman (Korte kans)
8-4 Dame Leuven (Afstandsschot)
9-4 Dante Bernard (Korte kans)
10-4 Dante Bernard (Afstandsschot)
11-4 Kobe Delbaere (Strafworp)
12-4 Kobe Delbaere (Korte kans)
12-5 Heer Leuven (Afstandsschot)
12-6 Heer Leuven (Strafworp)

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide