U16 toont weerbaarheid

Zaterdag 01/12/2018
AKC B – Sikopi A: 12-10 (rust 7-5)

A: Kobe (4/24) – Fjor (0/1) – June (2/7) – Liesl (0/1)
V: Sebastiaan (1/7) – Stan (0/5) – Marian (2/14) – Celine 1/8)

Dit was één van de beste wedstrijden van het jaar van onze U16A. Waar vorige week de afwerking problematisch was, scoren we nu aan een aanvaardbare 15% (10/66). We konden geen 91 kansen nemen zoals vorige week, maar dat was omdat de tegenstander nu veel beter was dan vorige week en dit niet toeliet. We zagen dikwijls mooie, snelle combinaties, de steunen werden goed belopen en we pakten onze rebounds. Elke week gaat het een beetje beter en dat maakt ons hoopvol voor de toekomst.

De wedstrijd zelf dan. Kobe opent het scorebord met een vrijworp en AKC straft onmiddellijk een onoplettendheid af. Sebastiaan brengt ons met een mooie omdraaier terug op voorsprong en een heer van AKC schiet de bordjes terug in evenwicht. AKC neemt dan met een vrijworp de leiding, maar daar is June die knap achter de korf binnenprikt. Celine zal nog zorgen voor de 4-4 en Kobe voor de 5-5 op vijf minuten voor de rust. Dan stokt onze afwerking. AKC krijgt vervolgens een strafworp cadeau en scoort nog net voor de rust.

Na de pauze knalt AKC van ver twee schoten binnen en de concentratie bij Sikopi is zoek. We maken in aanval verkeerde keuzes en willen het te snel in plaats van rustig op te bouwen zoals in de eerste helft. Als Sikopi terug wakker wordt, staat er een 12-6 op het scorebord en nog 9 minuten te spelen. Geen hangende kopjes evenwel. Integendeel, we gaan harder in de duels en blijven vechten voor elke bal. June knalt haar tweede van de dag binnen en Marian, die tot dan toe bijzonder ongelukkig was in de afwerking met een 0/12, gooit de 13de en 14de wel binnen, waarna Kobe de twee laatste doelpunten voor zijn rekening neemt.

Wauw, dit is jezelf terug in de match knokken. Dit is weerbaarheid en deze ervaring heeft ons weer sterker gemaakt voor de volgende match.


Verslag: Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide