U16: Sikopi – Boeckenberg

Zaterdag 17/09/2016
U16 Sikopi – Boeckenberg: 4-8

Janne was tevreden met de prestatie

A: Kobe (2) – Tuur (1) – Janne – Hanne
V: Dante (1) – Maarten / Yari – Johanna – Pauline

De eerste wedstrijd van de veldcompetitie treden we aan tegen Boeckenberg A, een ploeg met veel lengte, sterke dames, een groot scorend vermogen en een 4de plaats op het Nationaal Tornooi. De eerste tien minuten hebben we moeite om onder de hoge druk uit te geraken en wordt er bijzonder veel balverlies geleden. Toch is het Sikopi dat de score opent vanop de stip, maar voor de rest moeten we zien hoe Boeckenberg zijn reboundoverwicht uitbuit en de kansen aan elkaar rijgt. Het vak van Janne vindt evenwel beter zijn draai, Tuur speelt slim in het voorveld en houdt zijn boomlange heer weg van korf, Kobe loopt de steunen en de dames pakken de shots en de rebounds. De ballen vallen evenwel niet binnen zodat Kobe dan maar scoort uit de omdraaier. Rusten doen we met een 2-5-stand.

Sikopi komt veel beter uit de kleedkamer, ook het vak van Johanna laat nu mooie aanvallen zien en met strafworp brengt Dante ons op 3-5. Tuur heeft (weer) een goeie dag en naast een puike verdediging zorgt hij ook voor gevaar in aanval en prikt na een mooie actie van kortbij binnen om ons op 4-5 te brengen. We voelen dat er iets in zit, maar Boeckenberg heeft nog lengte en kwaliteit op bank die wordt ingebracht en Sikopi moet de wet van de sterkste ondergaan.

Ik heb evenwel gezien dat we niet kansloos waren en dat we later in het seizoen van een ploeg van dit kaliber kunnen winnen als de shots binnenvallen en we terug kunnen rekenen op de gekwetste Lena.

Bob Delbaere

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide