U16 neemt revanche tegen Ganda!


Zondag 20/01/2019
U16: Ganda A – Sikopi A: 5-8 (rust 2-4)

A: Kobe (3) – Casper / Fjor – Celine (1) – June / Liesl
V: Sebastiaan (2) – Stan – Marian (1) – Fien (1)

Een zaalwedstrijd op zondagmorgen om 9.30 u. in Gent is altijd een beetje lijden. Je moet opstaan in het donker, rijdt over een lege autostrade, langs witte velden met een opkomende zon in de rug om dan aan te komen in een verlaten sporthal waar de kantine nog niet open is en je dus geen koffie hebt. Zijn de spelers er dan wel klaar voor? Ganda is geen technisch goede ploeg, maar beschikt over grote, sterke heren én dames en twee snelle jongens. In de heenwedstrijd werden we door dit achttal letterlijk overpowerd en verloren we het merendeel van de duels. Niet vandaag dus. We zijn sterk in verdediging en vooral de dames zetten een hele strakke voorverdediging neer om de snelle Ganda-heren niet te veel kansen op de doorbraak te geven. De dames-wissels in verdediging tussen Fien en Marian waren heel knap en zorgden ervoor dat Ganda niet het gekozen spel (op de heren) kon spelen.

Kobe kan de eerste van de dag binnenleggen met een fraaie inloper. Na de gelijkmaker van Ganda is daar Sebastiaan weer met de omdraaier, die zo ondertussen een beetje zijn handelsmerk aan het worden is. Een heer van Ganda zet de bordjes weer gelijk, waarna het vak van June en Celine laat zien dat Sikopi baas is. We kunnen de kansen nemen die we willen en we hebben onze rebounds, alleen vallen de shots niet binnen. Kobe en Celine doen het allebei dan maar op doorbraak en zo gaan we rusten met een 2-4-voorsprong.

We hebben geen mooi korfbal gezien tijdens de eerste helft en de duels zijn soms bikkelhard, maar we spreken af tijdens de rust dat we dit niet meer uit handen geven. De spelpatronen die de U16 steeds moeten spelen, worden opzij geschoven en we gaan resoluut voor het resultaat. We vechten voor elke bal, bij elk balverlies wordt in het verdedigingsvak zwaar druk gezet en de aanvallen worden traag opgebouwd om te zoeken naar die ene goede kans. Fien, Kobe, Sebastiaan en Marian zullen in de tweede helft nog scoren en alle vier de doelpunten worden gemaakt op inloper. Ganda komt nog aan twee wedstrijddoelpunten en een strafworp in cadeauverpakking, maar meer staat Sikopi niet toe. Zoals voorspeld zouden we deze wedstrijd winnen in verdediging en op karakter. Op een vroege zondagochtend staat het vizier van onze U16 niet scherp. Onze acht doelpunten werden allen gescoord binnen 3 meter van de korf en geen enkel afstandsschot viel binnen.


Verslag: Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide