U16 A pakt eerste punten in zaal en krijgt week later pandoering


Zondag 09/12/2018
Sikopi A – Temse B: 14-9 (rust 8-5)

A: Kobe (4/26) – Fjor (0/1) – Celine (2/18) – Liesl (1/7) / June (2/8)
V: Sebastiaan (2/9) – Stan (0/4) – Fien (3/14) – Marian (0/2)

De eerste punten in de zaal zijn binnen. Het heeft zijn tijd geduurd, maar deze ploeg wordt elke week beter en dus moesten de resultaten volgen. Sikopi neemt 89 doelkansen en scoort hieruit 14 keer, wat wil zeggen afwerken aan bijna 16%. Dit is niet geweldig, maar meer dan goed. Twee weken gelden nog maar tegen Rijko werd er afgewerkt aan 9% (8/91), dus nu werken we dubbel zo goed af. Zo veel kansen krijg je natuurlijk alleen maar als een heel vak werkt, het spel snel gaat en we de rebounds hebben. Knap werk van Fjor in het ene vak en Marian in andere vak. Baas onder de paal. Deze week zat de verdediging ook heel goed. Vooral de dames zetten een heel strakke verdediging neer wat de meisjes van Temse beperkte tot één goaltje. Als je dan weet dat onze dames 8 doelpunten maken is het duidelijk waar de sterkte van de ploeg ligt. Eens we het niveau van de heren opkrikken kan deze ploeg van iedereen in de reeks winnen.
Een week later, in volle examenperiode en zonder training moeten we naar de leider in onze reeks Voorwaarts A.

Zaterdag 15/12/2018
Voorwaarts A – Sikopi A: 14-4 (rust 9-2)

Fien (1/7) – Marian (0/5) – Liesl (0/5) – Celine (0/5) – June (0/4) – Kobe (3/14) – Stan (0/1) – Fjor (0/0) – Sebastiaan (0/0) – Casper (0/0)

Voorwaarts staat niet zomaar eerst in de rangschikking met 70 doelpunten voor en slechts 32 tegen. Dit is echt wel een heel sterke ploeg met ook heel sterke meisjes. Laten we zeggen dat de Rabbit-girls nog niet goed wakker waren en nog met hun hoofd tussen de boeken zaten, maar de Voorwaarts-meisjes scoren 11 van de 14 doelpunten. Deze wedstrijd komen we maar aan 41 doelpogingen en dat ligt vooral aan de strakke verdediging van de tegenstander. Als we Kobe even buiten beschouwing nemen onze heren allemaal samen één doelkans in heel de wedstrijd. Ik zeg niet voor niets dat onze heren moeten bijtrainen. Hoe ouder de spelers hoe fysieker het spel wordt en dat zie je nog meer aan herenzijde. Onze jongens moeten harder worden, duels durven aangaan, hun lichaam gebruiken om positie te houden en vooral moeten ze sneller spelen en sneller in schietpositie komen. Soit, dit zijn wedstrijden waar we sterker van worden. Laten we vooral onthouden dat op Fien en Celine na dit allemaal eerstejaars zijn. Dit is een leer-jaar, maar we gaan nog knallen.


Verslag: Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide