U16: 2de dag Nationaal Tornooi

 

UITSLAGEN 2DE DAG NATIONAAL TORNOOI U16
ASKC – Sikopi 5-7
AKC B – Sikopi 5-9
KCBJ – Sikopi 3-5
Hoboken/Mercurius – Sikopi 1-3

De ploeg:
Kobe (6), Tuur (5), Dante (5), Yari (3), Johanna (3), Janne (1), Lena (1), Pauline, Hanne 

nat-tornooi1

Nog even de haartjes goed leggen en dan knallen!

Onze U16 was duidelijk aangeslagen door de wanprestatie van vorige zaterdag, maar liet deze week zien dat ze weerbaar zijn. Er werd getraind met inzet en op verzoek deden we er zelfs een extra training bij in de hoop nog wat meubelen te redden op de tweede dag van het Nationaal Tornooi. Wat een verschil met vorige week. Er werd secuur en hard verdedigd, in aanval werden de opdrachten uitgevoerd en vooral, bij iedereen was de concentratie daar.

De eerste wedstrijd tegen ASKC gaat gelijk op tot 4-4 bij de rust, maar nadien duwt Sikopi het gaspedaal in om 4-7 voor te komen. We spelen het rustig uit en moeten enkel nog een ver schot toestaan. Hele knappe match van heel de ploeg, met een bijzondere vermelding voor Tuur die 3 op 3 scoort vanop de vrijworp.

In de tweede wedstrijd zien we in de eerste 10 minuten het beste Sikopi en met secuur spel komen we 0-4 voor alvorens AKC in staat is iets te ondernemen. Door een paar foutjes in verdediging komt AKC net voor rust terug tot 3-5. We gaan evenwel verder op ons elan en Lena prikt van kortbij een aflegger van Janne  binnen. AKC sluit weer aan, maar dan is er Yari om ons door een moeilijk moment te trekken. Eindelijk zoekt hij zijn kansen korter bij de korf en schiet er twee na mekaar binnen. AKC vecht nog met de moed der wanhoop, terwijl Sikopi rustig de bal rondspeelt. AKC beslist dan om in te zakken op Tuur om zo de bal te kunnen recupereren, maar Tuur laten gooien van 3 à 4 meter is geen goed idee en hij legt er nog eentje binnen. Opdracht volbracht. Onze twee laatste poulewedstrijden werden gewonnen en zo worden we vierde in onze reeks om te spelen voor plaatsen 13 t/m 16.

In de derde wedstrijd van de dag treffen we KCBJ. Opnieuw komen onze Rabbits sterk voor de dag en vooral de verdediging zit goed strak. De shots worden minder precies en het tempo daalt, maar het is dan ook bloedheet onder een loden zon. Sikopi knokt en tot drie keer toe moeten we een medische time-out nemen, maar onze jongens en meisjes verbijten de pijn en sluiten opnieuw af met een overwinning. Uiteraard is er de wil om ook de vierde wedstrijd van de dag te winnen, maar iedereen is nu echt steendood. Verdedigend houden we het zaakje nog goed gesloten, maar de afwerking is zoek. Dan maar met een doorloper, een omdraaier en een strafworp om nog een vierde winst mee te nemen naar Linkeroever.

Wat een prestatie van de U16 ! Iedereen was gefocust, de wil om te vechten en te winnen was er en iedereen liep die extra meter. Proficiat kids. We komen nu in een sterke poule voor de voorronde van het veld met Boeckenberg A, Putse A en Riviera. Als onze dames terug beginnen afwerken zoals vorig jaar en de jongens blijven scoren zoals nu, kunnen we daar nog mooie dingen laten zien.

Bob Delbaere

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide