U14 wint van Temse B

10/10/2015
Temse B – Sikopi: 4-9

A: Janne (5) – Pauline – Yari – Kobe
V: Johanna (1+2s) – Hanne / Lena – Olivier (1) – Tuur

oneteamDe filterdagen zijn voorbij en de punten verdeeld, dus is het tijd om nieuwe vakken uit te proberen en met wisselende opdrachten te spelen ter voorbereiding op het zaalseizoen. Zoals ik al eerder schreef, beschikt Sikopi over vijf zeer goede dames, maar tot hiertoe hadden we de kracht van deze dames vooral uitgespeeld in de rebound en de aangeef. Vandaag zouden we de snelle Janne en Johanna in de spits uitspelen en hadden de jongens de taak om de paalzone voor hun rekening te nemen.

Het verschil tussen de ploegen is evenwel te groot om van een echte wedstrijd te kunnen spreken. Temse kan amper combineren, maar werkt wel sterk af (4/15) en Sikopi speelt vooral tegen zichzelf. Als wij een beetje deftig zouden afwerken, moeten er minstens 20 binnenvallen, doch de afwerking is opnieuw problematisch. Sikopi werkt af aan 13% (9/70),een percentage dat weliswaar geflatteerd is door de topprestatie van Janne die vijf keer scoort en afwerkt aan 35%. Een heel vak hebben dat in jouw dienst speelt, is één ding… maar dan ook nog afwerken, dat is een andere zaak en niet voor iedereen weggelegd.

Ik weet het, Kobe is onstuimig en zoekt altijd de weg naar doel, maar ook in de opdracht om voor Janne de steunen te verzorgen, was hij onstuimig en hij deed het met verve. Voor Yari was het af en toe wat zoeken in dit concept, maar hij deed wat moest en pakte zijn rebounds. Pauline stond weer heel sterk te spelen en was absoluut baas is de paalzone. Het andere vak had als taak om Johanna in de spits uit te spelen. Tuur was evenwel niet in zijn dagje (en dat maakt voor ons echt een verschil) en Hanne was ook niet de Hanne van vorige week, zodat de functiebezetting te traag verliep en Johanna overal moest meedraaien om het tempo in het spel te houden.

In de tweede helft zal Lena de korfzone voor haar rekening nemen en zowel de rebounds pakken als de steunen zetten. Dit gaf Olivier de mogelijkheid om zijn aanvallende kwaliteiten te laten zien en opnieuw viel ik van de ene verwondering in de andere. Van deze jongen hebben we het laatste nog niet gezien.

Woensdag 14 oktober om 19.00 u. spelen we thuis tegen Voorwaarts voor een plaats in de kwartfinale van de beker van België.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide