U14 wint ook van AKC B!

28/11/2015
AKC B – Sikopi: 5-6

A: Kobe (3) – Yari – Janne (1) / Hanne – Lena
V: Tuur (1) – Olivier – Johanna (1) – Pauline

U14

Vorige week speelde onze U14 een dijk van een wedstrijd tegen Voorwaarts, doch dit weekend was het een mager beestje. Ook AKC bakte er niet veel van en was meer bezig met de scheids dan met de wedstrijd, zodat we uiteindelijk door slimmer te spelen het laken naar ons toe trokken. 

Kobe mag de score openen vanop de stip, nadat Lena gehinderd wordt bij een doelkans onder de korf. AKC kan gelijkmaken via vrijworp en uitlopen naar 3-1 met twee gemakkelijk toegestane shots, maar mist de stip om nog verder uit te lopen. Met een identieke fase aan onze kant kan Kobe wel de strafworp omzetten, waarna Janne met een knappe doorloper de stand terug gelijk brengt. AKC scoort nog net voor de pauze, zodat we gaan rusten met een 4-3 achterstand.

In de tweede helft schiet Tuur van ver de bordjes weer gelijk en vanaf dan wordt het moeilijk voor de kinderen van beide ploegen. De scheids krijgt enorm veel te verduren vanuit het AKC-kamp en dit heeft zijn impact op de wedstrijd. Je ziet de spelers vertwijfeld kijken bij het zoveelste gejoel vanuit de tribunes, of het zoveelste conflict tussen hun coach en de scheids. Ik denk niet dat dit het juiste voorbeeld is dat je moet geven aan jonge kinderen. Kobe denkt er het zijne van en brengt ons met een vrijworp op voorsprong, maar AKC maakt gelijk met een doorloper van een dame en de wedstrijd blijft spannend. Met nog drie minuten op de klok is Johanna haar dame met een snelle beweging voorbij, wordt in de rug aangelopen en de bal wordt uit de handen geslagen door een heer en dus bal op de stip. In het tumult dat hierop volgt, krijgt de coach van AKC tweemaal geel en mag hij de zaal verlaten. Johanna laat zich niet van de wijs brengen en zet de strafworp beheerst om. De laatste drie minuten speelt Sikopi rustig het spel uit.

Het geleverde spel was niet goed (zoals vorige week), het was niet flitsend, maar onze U14’ers lieten zien dat ze toch het spel beheersen, slimmer zijn dan de tegenstander en vooral koelbloediger. Lena was deze keer de uitblinker: absoluut baas in de korfzone, rebounds pakken, uitdelen, kansen onder korf nemen en twee strafworpen versieren. Knap. Laten we aanstaande zondag onze reeks verderzetten thuis tegen Verde.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide