U14 winnen openingswedstrijd tegen Voorwaarts

21/11/2015
Voorwaarts – Sikopi: 5-9 (rust 4-5)

A: Kobe (2+1s) – Yari (2) – Janne (1) – Lena
V: Tuur (1) – Olivier – Johanna (1) / Pauline – Hanne (1s)

De start van het zaalseizoen is altijd een bange gebeurtenis, want winst of verlies in die eerste wedstrijd maakt het verschil tussen vertrouwen voor het verdere verloop, of onzekerheid. Zaterdagmiddag bleken onze youngsters er helemaal klaar voor. Iedereen was scherp, elk deed zijn job, die extra meters werden voor elkaar gelopen, we waren secuur in de verdediging en scherp in de afwerking.

We beginnen goed met een afstandsschot van Janne. Tuur laat aan de andere kant dom tegenscoren, maar zet dit foutje onmiddellijk recht na de vakwissel, door een korte kans binnen te prikken. Voorwaarts maakt gelijk vanop de stip, na een volledig onterecht gefloten fout van Lena. Voorwaarts zal in de eerste helft nog drie bijzonder lichte strafworpen krijgen, terwijl ons twee zuivere penalty’s worden onthouden. Voorwaarts mist deze 3 (onterechte) strafworpen, zodat alsnog gerechtigheid geschiedt en dit geen invloed op de wedstrijd heeft. Na weer een onoplettendheid in verdediging komt Voorwaarts op voorsprong, maar onze aanval draait goed en wanneer Kobe wordt voorverdedigd, speelt Janne hem uit met een loepzuivere pas, waarna Kobe achter de korf binnenknalt. Weer komen we op achterstand en dan is het Johanna die met een ver schot gelijkmaakt. Voor de rust schiet Yari ons op voorsprong. 

De tweede helft gaat Sikopi slimmer spelen, geduldiger wachten op de goede kans en ook duidelijk de strafworp zoeken, want daarvan hadden wij er nog een paar te goed. We zullen bijna tien minuten moeten zoeken, maar dan is Yari goed in de rebound en neemt hij zijn kans onder de korf terwijl zijn heer foutief hindert. Kobe zet de stip om. Vijf minuten later net hetzelfde scenario en nu is het Pauline die heel slim de strafworp versiert. Hanne legt beheerst binnen om de 4-7 op het bord te zetten. De groene tegenstrever geeft zich niet gewonnen en een snelle dame scoort op doorloper.

De klok geeft nog exact negen minuten aan wanneer we een time-out nemen om de instructies nog eens duidelijk door te geven. Elke aanval moet vanaf nu lang duren en enkel de goede kansen mogen worden benut. In het uitwerken uit het verdedigingsvak mag geen enkel risico genomen worden en zolang de tegenstrever druk zet, geven we de pas niet. Janne zal dit laatste een paar keer heel letterlijk nemen en de bal gewoon een minuut vasthouden. Onbegrijpelijk blijft Voorwaarts druk zetten en tijd verliezen. Sikopi doet het heel uitgekookt tot de tegenstrever er moedeloos van wordt. Kobe, Janne en Lena laten nog een mooi ingestudeerd nummer zien, dat enig mooi door Kobe wordt afgewerkt (onder de korf door en met één hand). 5-8 en match gespeeld. Voorwaarts wordt roekeloos en Yari straft dit genadeloos af met een knappe omdraaier om de eindstand vast te leggen op 5-9.

Wat een wedstrijd, wat een teamprestatie! Iedereen was gefocust en iedereen vocht voor wat hij/zij waard was. Proficiat aan iedereen, maar toch was er een man de match. Yari was outstanding, geconcentreerd in verdediging en meedraaiend in de aanval. Twee doelpunten maken en een stip uitlokken en een beer van een wedstrijd spelen. Dit is het resultaat van hard werken op training. Hou dat vol Yari !!

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide