U14 sterk tegen Vobako!

26/09/2015
Vobako A – Sikopi: 4-3

A: Olivier (1) – Kobe – Hanne – Lena / Pauline
V: Tuur – Yari – Johanna (1) – Janne (1)

vobakoEén van onze trouwe supporters maakte na de wedstrijd de juiste analyse: vooraf zouden we getekend hebben voor deze uitslag en nu bleven we achter met het gevoel niet gekregen te hebben waarop we recht hadden. Ik denk dat een gelijkspel de juiste waardeverhoudingen zou weergeven en een billijke uitslag was geweest. Sikopi was veel beter in de eerste helft en Vobako was, dankzij een aantal wissels, beter in de tweede helft. 

We zetten in de eerste helft een heel secure verdediging neer en vooral Tuur is heel alert. Uit heel weinig kansen kan Vobako één keer scoren uit een ver schot. Onze aanval gaat goed rond en wij maken de meeste kansen, maar we hebben duidelijk last met de modder (iets wat de Rabbits duidelijk niet meer kennen) en met de afwerking. Lena en Hanne zijn baas in de paalzone, Olivier en Kobe nemen de ene mooie kans na de andere, maar de bal wil er niet in. Verre schoten, korte kansen, doorlopers, wegtrekkers, shots uit rebound, Kobe zal ze allemaal nemen… en allemaal missen. Dit was doodjammer, want altijd hadden we die eerste helft met voorsprong moeten afsluiten. Nu stond er bij de rust 1-0 op het bord.

Na de pauze scoort Vobako vrijwel onmiddellijk en de vakken draaien, tot grote opluchting van sommigen, eindelijk. De Vobako-dames in deze aanval zijn duidelijk scherper en daar wordt op gespeeld tot de inloper valt en we aankijken tegen een 3-0. De kopjes gaan evenwel niet naar beneden en we blijven vechten. Janne maakt ons eerste doelpunt op vrijworp, doch niet veel later maakt Vobako de 4-1. We blijven aandringen en voor gevaar zorgen. Dat werken wordt beloond en Olivier prikt knap binnen van kortbij. Opnieuw tijd voor onze snelle dames en de heren krijgen de opdracht de aangeef en rebound te verzorgen. Op een pas van Yari laat Johanna zien dat ze onhoudbaar is en met een mooie doorloper brengt zij de stand op 4-3. Iedereen voelt dat er nog een Sikopi-doelpunt in de lucht hangt, maar ook in verdediging bibberen we nog een paar keer. We zien nog een paar knappe acties, maar de gelijkmaker valt niet meer.

Een beetje een dubbel gevoel, maar al bij al toch tevreden met onze sterke prestatie tegen de winnaar van het Nationaal Tornooi. Onze U14 heeft laten zien dat ze elke ploeg aankunnen. We moeten werken aan onze afwerking, we moeten iets meer gefocust zijn op de wedstrijd en we moeten hard werken op training. Van alle ploegen heeft Sikopi dit jaar de grootste groeimarge, wetende dat Olivier amper vijf weken geleden met korfbal begon. Deze ploeg gaat potten breken als Olivier vijf maanden speelt.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide