U14 sluit het jaar af met overwinning!

Zondag 20 december 2015
Sikopi – ASKC: 10-6

A: Kobe (3) – Maarten (1) – Janne (2) / Hanne – Lena
V: Yari (1) – Olivier (1) – Johanna (2) – Pauline

askc

Twee weken geleden zagen we een wanprestatie van onze U14 tegen Verde en vorige week werd de verplaatsing naar Vobako verzet omwille van de examens. Dit weekend voor eigen volk moet er dus iets getoond worden. De eerste aanval is het al meteen raak. Janne heel scherp met de doorloper, iets later gevolgd door Kobe vanop de stip. ASKC scoort tegen met een ver schot en dan is daar Yari met de doorbraak om de vakken weer te doen draaien met 3-1. Het draait goed bij Sikopi en de verdediging is dit keer een stuk beter dan tegen Verde. De examens zijn uit het hoofd zullen we maar zeggen. We krijgen nog een domme stip tegen, maar Janne met een ver schot, Johanna eerst met een vrijworp en dan met een penalty (mooi uitgelokt door Pauline) en tot slot Kobe met een zelf uitgelokte strafworp, zetten een geruststellende 7-2 ruststand op het bord. 

In de tweede helft is het opnieuw Sikopi dat het eerste scoort na een mooie strakke pas van Hanne op Kobe, die binnenlegt achter de korf. De zes goals voorsprong zorgen er echter voor dat er weer gemakzucht in het spel kruipt en we krijgen nog twee domme penalty’s tegen en twee doorlopers. Dit is allemaal vermijdbaar als we de concentratie behouden. Tweede helft dan maar snel vergeten? Nee toch niet, want onze nieuwe aanwinst (eind oktober beginnen korfballen) Maarten laat zijn kunnen bewonderen (heel de wedstrijd trouwens). Secuur in verdediging (geen enkele goal tegen), meewerkend in de steun en de rebound en af en toe een kans nemen en dan ook nog binnenknallen. Dit kan tellen als officieel debuut. Olivier wil niet onderdoen voor zijn maatje en schiet het laatste Sikopidoelpunt van de wedstrijd binnen. Van deze twee heren gaan we nog veel horen.

We sluiten het jaar af met een 6 op 8 en een derde plaats in de stand, maar laten we ons daar niet op verkijken. Om de kruisfinale te halen moeten we mathematisch 16 punten behalen en door de afgang tegen Verde zijn we twee van die benodigde punten kwijtgespeeld. De drie sterkste ploegen moeten we nog bekampen en we moeten daar dus ergens nog puntjes proberen te halen. Sikopi heeft echter een voordeel op de andere ploegen, namelijk twee getalenteerde jongens die pas beginnen korfballen en elke training en elke wedstrijd enkel beter kunnen worden.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide