U14 neemt leiding in promoleague A


Nil Volentibus Arduum!

Niets is onmogelijk voor zij die willen“, een spreuk geschreven op het lijf van onze U14-helden. Geloven in je eigen capaciteiten en hard werken tijdens de trainingen en matchen.

Op zaterdag 16/02/2019 was het dan zover: de clash tegen leider Aalst op Linkeroever. Onze matadoren waren deze leider ondertussen genaderd tot op één punt na een indrukwekkende winstreeks na nieuwjaar. Vol zelfvertrouwen keken we dan ook uit naar deze wedstrijd met overtuigend geloof in eigen kunnen, doch met de nodige concentratie en met de woorden van coach Steven in het achterhoofd: “Vandaag kunnen we van slechts één ploeg verliezen en dat is van onszelf.”

Concentratie en scherpte waren dus noodzakelijk vanaf de eerste seconde gecombineerd met de wil om voor elkaar te vechten en door vuren te gaan.

Foto: Joeri Muys. Klik op de afbeelding om het album te bekijken.


De wedstrijd zelf nu :

Al vlug maakte Thomas de 1-0 na 4′ met een inloper gevolgd door Rob die snel daarna de 2-0 op het bord zette met een korte kans. Na een stip van Aalst liepen we verder uit tot 4-1 via een bom op afstand van Joppe en nog een stipje van Rob. Snelle combinaties, mooie balintercepties en rebounds aan de vleet maakten dat we voor rust nooit in de problemen kwamen en na de 4-2 van Aalst zette Joppe de 5-2 ruststand op het bord met een doorloper.

Na de koffie kwam Aalst meer in de wedstrijd en begon het ook wat potiger te spelen. Met twee verre schoten in de eerste drie minuten sloop de leider terug tot 5-4. Ons team reageerde echter matuur en technisch korfballend, zoals wij dat alleen kunnen. Beheerst en zorgvuldig werd er verder gewerkt, waarbij in deze fase van de wedstrijd de basis werd gelegd voor de overwinning: 6-4 Marian met een mooi ver schot, 7-4 Joppe met een doorloper en een bom vanop afstand van Soetkin zorgden voor de 8-4!

Foto: Nadine Bruyninckx. Klik op de afbeelding om het album te bekijken.

Met dit Aalst ben je echter nooit klaar en alweer kwamen zij terug tot op één goaltje via een korte kans en twee doorlopers : 8-7… Terwijl zowel de Sikopi-bank als de supporters de zenuwen door de keel voelden gieren, bleven onze toppers ijzig kalm zoals echte killers. We bleven verzorgd, snel en bijwijlen mooi combinerend korfbal spelen. De beloning voor al deze inspanningen bleef niet uit en in de laatste 5 minuten van de wedstrijd stelden kapitein Joppe met een korte kans en uitblinker Thomas met een ver schot de prachtige 10-7-overwinning veilig! Na het eindsignaal mochten we genieten van mooie vreugdetaferelen en emotionele ontlading : WE DID IT!


We nemen nu de leiding over met één puntje voorsprong op Aalst met nog drie wedstrijden te gaan.

Bron: korfbal.be

Volgende zaterdag staat de verplaatsing naar Borgerhout op het programma: geloof in eigen kunnen, concentratie en voor elkaar werken, zijn de sleutelbegrippen. We gaan ervoor, GO RABBITS!


Verslag: ploegafgevaardigde Tom De Gent
Foto’s: Nadine Bruyninckx. Bekijk hier het volledige album.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide