U14 Rood: 2de plaats na moeizame match


Zaterdag 02/02/2019
U14 Rood: Hoevenen – Sikopi: 5-7


Vandaag trok onze U14 Rood naar Hoevenen, met slechts 1 doel in het achterhoofd: winnen! Want bij winst zouden we op de 2de plaats komen te staan, op 1 punt van leider Technico!

Opstelling:
Cezanne (K) 1 – Jente – Kane – Thomas 2 + 1s
Hannelien – May – Jef 1 + 1s – Mo

Bank
Joppe 1 (wissel met Thomas)


Foto: Yves Peeters

Eens de coach z’n manschappen had toegeroepen en de spelers er klaar voor waren, kon de match beginnen. Een match die een perfect begin kende, namelijk 2 aanvallen, 2 goals! Na een perfect samenspel scoorde Thomas namelijk een mooi schot op 1 been, op steun van Cezanne. Ondertussen was onze verdediging ook sterk bezig: goed voorverdedigen, waardoor we de bal onderschepten en de bal terug in ons aanvalsvak konden brengen. We kwamen weer tot een vlot samenspel en dit resulteerde in een mooie kans voor Cezanne. Ze brak door en kon alleen foutief gestopt worden… Strafworp! Thomas zette deze feilloos om: 2-0 en vakwissel. We gingen mee in het spel van Hoevenen: traag, foute passes, verkeerde keuzes en weinig kansen creërend… waardoor het plots uit het niets 2-2 stond. Onze reactie hierop was vrijwel goed: goede aanvallen leidden tot een doorgebroken Cezanne, die van kortbij de 2-3 kon afwerken en vlak voor de rust maakte Thomas er 2-4 van, zodat we toch met een goed gevoel de rust in konden gaan.


De tweede helft begon met een ietwat valse noot. We waren nog niet zolang bezig of we hadden alweer een goal geslikt: 3-4! In aanval speelde men ondertussen al terug veel vlotter en we creëerden hierdoor veel kansen, waarbij de doelpunten nog wel even uitbleven. Maar toen de 10de minuut in de tweede helft was aangebroken, liep Jef z’n man voorbij, sneed naar binnen en werd foutief gestopt: strafworp! Ook Jef zette deze feilloos om: 3-5 en vakwissel! Het antwoord van Hoevenen liet niet lang op zich wachten… integendeel, het kwam er direct: 4-5! “Maar wat Hoevenen kan, kunnen wij ook”, zal Joppe gedacht hebben. Met een doorloper, op steun van Cezanne, liep hij voorbij zijn man “als een warm mes door boter” en werkte prachtig af met één hand: 4-6. Met nog 7 minuten op het bord hadden we Hoevenen volledig onder controle. Mo zat bijna overal tussen en ook voor de rest bleven we attent verdedigen. GOOD JOB TEAM! Nog 5 minuten… Jef rukte zich los van zijn verdediger, kreeg de bal aangespeeld en wierp met een perfect schot (van achter de korf) de 4-7 op het bord. Hoevenen kon nog 1x tegenscoren, maar dat bracht de winst niet meer in gevaar! 5-7 was de eindscore.

Foto: Yves Peeters


Analyse van de coach:

Goede match gespeeld! Alleen mogen we ons spel voortaan niet laten beïnvloeden door de andere ploeg. We gingen trager spelen en onze afwerking kon beter. MAAR! Je merkt dat deze ploeg grote stappen zet: elke week worden we beter en beter en ik ben TROTS om dat te zien!

We staan nu op slechts 1 punt van de leider en ALLES kan nog!

ONE TEAM! BELIEVE!


Verslag: Sam Muys

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide