U14 plaatst zich voor A-reeks in de zaal

Sikopi – Joki: 11-4

A: Hanne (2) – Lena (1) – Olivier (1) – Kobe (1s)
V: Janne (2+1s) – Pauline – Yari (2) – Tuur (1)
R: Kaylee – Joppe

galgenweel2

Opnieuw druk op de frêle schouders van onze youngsters, want ook deze wedstrijd – tegen de op papier zwakste ploeg uit onze poule – moet worden gewonnen om ons te plaatsen bij de beste 8 voor de zaalcompetitie. Dit Joki mag evenwel niet onderschat worden, want het won op het nationaal tornooi met 10-3 van Temse B en twee weken geleden scoorde het 8 keer tegen het sterke Vobako (13-8 verlies). Joki is een ploeg met vier grote heren en duidelijk scorend vermogen, dus het sterke wapen van de strakke verdediging van Sikopi zou hier voor ons de match moeten winnen. 

Sikopi start sterk en de eerste bal die Hanne naar boven gooit is meteen raak. Niet lang daarna missen we de kans om via strafworp op 2-0 te komen en het is Joki aan de ander kant dat de bordjes gelijk brengt. Opnieuw missen we een strafworp, maar gelukkig hebben we Yari die gebruikmaakt van het feit dat zijn heer telkens inzakt om de rebound te zoeken. Zo wordt het spel voor ons simpel gemaakt en iedere keer de heer inzakt, kan Yari rustig mikken. Zijn eerste doelpunt scoort hij echter na een knappe steal en lange pass van Olivier in andere vak naar de vrijstaande Yari. Het tweede scoort hij onmiddellijk daarna uit schot. Via strafworp komt Joki opnieuw aansluiten en onze aanvallen missen precisie zodat we niet kunnen uitlopen. Vlak voor rust wordt Kobe bij de doorbraak foutief afgestopt en hij zet zelf de penalty om: 4-2.

Onze dames hebben een geweldig reboundoverwicht (onze vier dames zullen samen 35 rebounds pakken), maar met uitzondering van Yari staan de heren niet scherp genoeg te gooien. In de tweede helft moet het dus anders en moeten we onze snelle dames in de spits brengen. Het is Joki dat na het water het eerste scoort met een ver schot, waarna Tuur antwoordt met een doorloper. Hanne schiet zo weinig naar de korf, maar als ze schiet is het de helft van de keren raak en zij brengt de stand op 6-3. Opnieuw krijgen we een domme strafworp tegen (die fouten moeten er echt uit), maar dan is daar eindelijk Janne (de vrouw van de match met drie doelpunten, 10 rebounds en 9 (!) steals). Na drie gemiste inlopers legt ze er twee na mekaar binnen om ons op een geruststellende 8-4 te brengen. In het andere vak spelen we weer op de dames en is Hanne weeral gevaarlijk op de boorbraak. Deze keer trekt Lena onder de paal goed weg om knap de aflegger binnen te prikken. De meisjes hebben de meubelen weeral gered. Olivier (met een keelontsteking op het veld) knalt nog van ver binnen en Janne legt nog een strafworp binnen om de eindstand op 11-3 te brengen. De laatste zes minuten mogen onze reserves Kaylee en Joppe nog even proeven van de wedstrijd en zij doen dat met verve.

En zo is de opdracht volbracht en plaatst onze U14 zich bij de beste 8. De coach mag trakteren op een bowlingavond.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide