U14: ongeziene thriller!


Zaterdag 01/12/2018 
U14A: Sikopi  – Scaldis 

Samen strijdend overwinnen!

Onze U14-hoop moest vorige zaterdag thuis aantreden tegen het sterke Scaldis, dat ons in de voorronde op het veld nog had verslagen. Die dag hadden we echter allen het gevoel dat er meer in zat… Inzet van dit alles was de leidersplaats en voor ons het goede gevoel om als co-leider naar Aalst te trekken volgende week.

De wedstrijd zelf nu: zoals verwacht kregen we een potig en stevig spelend Scaldis voorgeschoteld, dat ons steeds deed achtervolgen. Na de 0-1 op korte kans na 4′ maakte Flint via stip vrijwel onmiddellijk daarna gelijk, doch Scaldis liep uit tot 1-3 via twee verre schoten. We bleven echter in onszelf geloven en het positieve, technische korfbal loonde: Flint via stip en Soetkin met een mooie doorloper brachten ons terug tot 3-3. Kapitein Joppe maakte er voor de rust via een korte kans nog 4-3 van en uiteindelijk gingen we met 4-4 de kabines in na een stip in de laatste minuut van Scaldis.

De tweede helft werd door beide teams op het scherp van de snee gespeeld: veel inzet en soms wat overhaast. Wij bleven echter voor elkaar strijden en werken, ook nadat we 4-5 achter kwamen via een stip in de 8′. Wat volgde was een ware thriller à la Hitchcock, gecombineerd met een masterclass coaching à la Pep Guardiola: op de 14′ kreeg Soetkin vanuit verdediging van Joppe de perfecte pass, even toepassen wat Walter altijd zegt, namelijk rustig de tijd nemen om aan te leggen en “alstublieft dank u wel” vanop een heel verre afstand een prachtig shot “boenk” erin voor de 5-5 gelijkmaker! Onder impuls van kapitein Joppe bleven we strijden voor elke bal, doch de 5-5 bleef op het bord staan. De laatste minuut wordt aangevat en Scaldis maakt een foutje in ons aanvallend vak met nog 45″ op de klok. Walter maakt hier gebruik van om een essentiële time-out te nemen. Instructies worden gegeven en deze worden koelbloedig uitgevoerd: we blijven 43″ seconden rustig in aanval en kapitein Joppe maakt het in twee keer af met een korte kans op 2″ van het einde : 6-5 winst en euforische taferelen tot gevolg!

Aalst, here we come! Go Rabbits!


Verslag: ploegafgevaardigde Tom De Gent
Foto’s: Yves Peeters


Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide