U14 onderuit tegen Temse

Zaterdag 05/03/2016
U14: Sikopi – Temse A: 6-13

A: Tuur (2) – Olivier – Janne (1) – Pauline (1)
V: Kobe (2) – Yari – Johanna – Lena

Temse

Temse  heeft deze zaalcompetitie een foutloos parcours afgelegd en alle wedstrijden gewonnen. Op verplaatsing konden we Temse beperken tot 6 doelpunten, maar we wisten dat een ploeg in voorbereiding van de finales er vol voor zou gaan. De Waaslanders zetten van bij de aanvang hoge druk en spelen een hoog tempo. Met 8 technisch zeer onderlegde spelers gaat de bal heel goed rond, is de passing secuur, worden de posities goed en snel ingenomen en wordt elk foutje van Sikopi afgestraft. Het vak van Johanna wordt letterlijk op een hoopje gespeeld en is niet in staat een deftige aanval op te zetten. Bij dergelijke pressing van de tegenstander moeten we de ruimte kleiner maken, korter en sneller passen en de paal vrij laten, wat we dus allemaal niet deden. Maar uit wedstrijden als deze kan er wel veel geleerd worden door onze onervaren ploeg. In het andere vak kreeg Tuur veel ruimte van zijn heer en maakte hier dankbaar gebruik van door tweemaal te scoren. Dat was lang geleden en het deed zichtbaar deugd. Het Sikopi-hoogtepunt van de wedstrijd was een prachtige doorloopbal van Pauline, die eindelijk dat eerste doelpunt maakte. Al zo dikwijls was ze er zo dicht bij en nu, tegen de beste U14-ploeg, krijgt ze loon naar werken. Hopelijk is het deksel er nu af en volgen er nog vele. Verder gaan we niet te lang blijven stilstaan bij deze wedstrijd, die ons enkel doet beseffen dat er heel veel werk aan de winkel is.

Het zaalseizoen zit er voor Sikopi op met de vaststelling dat we veel progressie hebben gemaakt, maar nog niet constant genoeg zijn en nog heel veel werkpunten hebben. Toen we de eerste trainingen aanvatten in augustus zouden we evenwel hebben getekend voor dit resultaat, vermits we toen nog maar over drie heren beschikten en we bijzonder onervaren waren. Onze sterkhouders Janne, Hanne en Johanna toonden elke wedstrijd dat zij de ploeg dragen en overschot aan talent hebben, alleen kende de ploeg ook telkens een dip als één of meerdere van onze raspaardjes het liet afweten. Pauline en Lena werden bijzonder snel ingepast in het systeem en bleken aldra onmisbaar waarbij zij zich lieten opmerken als bijzonder sterk in verdediging en in de paalzone. Tuur wisselde goede met slechte matchen af en nooit wisten we op voorhand wat het ging zijn. Maar als Tuur goed was, was Sikopi op zijn best. Op Yari ben ik het meeste trots, want deze jongen heeft dingen gedaan die ik niet voor mogelijk hield (en hij zelf ook niet, denk ik) en is nu een echte korfballer die het spelletje doorheeft, opdrachten kan uitvoeren en regelmatig zijn goaltje meepikt. Olivier was onze redder in nood en wilde de vierde heer zijn (naast zijn voetbalactiviteiten), maar was veel meer dan dat. Nooit kon je zien dat deze jongen pas half augustus voor het eerst op een korfbalveld stond en meermaals nam hij de ploeg op sleeptouw met zijn gedreven inzet en scherpe acties. Maarten kwam voor het eerst op een korfbalveld in november en verbaasde ons week na week. Zelden op een foutje te betrappen, goede balbehandeling, fysiek sterk en elke week beter. Dat belooft voor de toekomst. Kobe had zijn ups en downs, soms heel sterk, slim en scorend van alle kanten, soms onzichtbaar, soms veel fouten, maar als 11-jarige toonde hij toch zijn mannetje te kunnen staan tussen al dat grote U14-geweld.

We behaalden deze zaalcompetitie 5 overwinningen, 1 gelijkspel, leden 8 nederlagen en eindigden 5de, wat ons net naast de kruisfinales deed grijpen. We scoorden 87 doelpunten en die waren verdeeld als volgt:

Kobe 22
Janne 19
Johanna 14
Hanne 9
Yari 7
Olivier 7
Tuur 6
Maarten 1
Pauline 1
Lena 1

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide