U14 met ups en downs

Zondag 14/02/2016
U14 Sikopi – Vobako: 8-8

A: Janne (2) – Johanna – Tuur (1) – Yari
V: Hanne (2) – Lena / Pauline – Kobe (3) – Maarten / Olivier

vobako_1

De krokusvakantie heeft duidelijk de batterijen weer opgeladen en dat was nodig na een desastreuze week. Eerst slikten we van AKC B een 2-12 pandoering en drie dagen later beten we in het zand tegen Verde met 7-6. De twee wedstrijden stonden bol van het balverlies en domme fouten en tweemaal was de afwerking rampzalig. Er was geen bezieling of inzet en quasi elk duel werd verloren, kortom de ploeg was onherkenbaar. Drie trainingen werkten we enkel op afwerking (behalve de skiërs natuurlijk) tot iedereen met lamme armen huiswaarts ging, in de hoop het vizier weer op scherp te krijgen. 

Zondag kregen we dan het sterke Vobako, dat enkel nog maar punten had moeten laten aan Temse, over de vloer op Linkeroever. Aangezien we zo goed als uitgeschakeld zijn voor de kruisfinales, konden we de wedstrijd aanvatten zonder enige druk. Alles kon, maar niets moest, ontspannen spelen was de boodschap, maar wel laten zien dat we ons vel duur verkopen. Janne mag de score openen en na mooie acties van Hanne en Kobe staan we na een kwartier zowaar 3-1 voor. Vobako laat zich ook efficiënt zien en brengt voor de rust de bordjes weer gelijk.

Na de pauze openen de Kempenaars de score, waarna Lena onfortuinlijk de strijd moet staken met een enkelblessure (laten we hopen dat dit niet te erg is). De ploegen scoren nu om beurten en we zien mooie shots van Kobe en Janne, tot Vobako 12 minuten voor tijd een tandje bijsteekt en een 2-puntenkloof slaat. Iedereen denkt nu dat het over en out is voor Sikopi, maar Tuur beslist er met een verre knaller anders over. Het blijft spannend en daar is Vobako met de 6-8. Tijd voor Olivier om zijn snelheid te etaleren en knap af te leggen op Kobe, die maar moet binnenprikken. We lijden nog een paar keer onbegrijpelijk balverlies, dat gelukkig niet wordt afgestraft, maar het is duidelijk dat niet iedereen zijn zenuwen de baas kan. Hanne bekroont een sterke wedstrijd met een tweede doelpunt en brengt ons gelijk op vier minuten voor het einde. De goal kan aan beide kanten vallen, maar hij valt niet. Met nog 20 seconden op de klok snelt Johanna los voorbij haar dame, de dame van Janne neemt over en Janne schiet koelbloedig zelf vanuit de steun, maar de bal draait eruit.

vobako_2

De wedstrijd eindigt op een billijk gelijkspel en daar mogen we best trots op zijn. Als de U14 deze inzet en dit afwerkingspercentage elke week uit de hoed zou kunnen toveren, dan zouden we meespelen voor alle prijzen. Constanter worden is de boodschap, en weet, de prestaties in de wedstrijd zijn het resultaat van hard werken op training.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide