U14 komt te kort tegen AKC A

Woensdag 24/02/2016
U14: Sikopi – AKC A: 8-12

Olivier (2), Kobe (2), Tuur (1), Yari (1), Maarten
Johanna (1), Janne (1), Hanne, Pauline

VW2

Lena nog niet hersteld van een verzwikte enkel en Maarten na 20 minuten aan de kant met een liesblessure. De wel fitte spelers ontbrak het aan de nodige scherpte om te kunnen winnen van AKC. Waar we het veel sterkere Vobako anderhalve week geleden konden beperken tot 8 doelpunten en ASKC vorig weekend tot slechts één treffer, moesten we nu door een opeenstapeling van fouten en te weinig inzet twaalf goals incasseren. Aanvallend zat er voor Sikopi zeker meer in dan de 8 op het bord, maar er werd te veel gemist en niet slim genoeg gespeeld. 

Het is AKC dat de score opent en in de eerste vijftien minuten gaat de wedstrijd gelijk op tot 3-3. Wij maken in aanval niet meer de juiste keuzes en onze verdediging laat zich te gemakkelijk uit verband spelen, zodat AKC kan uitlopen tot 3-7. Vlak voor rust kan Olivier milderen tot 4-7.

AKC komt het sterkst uit de kleedkamer en loopt uit tot 4-9, waarna iedereen denkt dat het gekende kalf verdronken is. Met een strafworp, een scherpe actie van Olivier en een ver schot van Kobe komen we evenwel terug tot 7-9 met nog acht minuten te spelen en is alles nog mogelijk. Sikopi heeft duidelijk het commando overgenomen. AKC zet terug een driepuntenkloof op het bord en Yari trekt ons met een ver schot weer bij, zodat we een spannende eindfase ingaan. Kobe en Olivier (tegen een heer van meer dan een 1m80) gaan evenwel niet slim genoeg om met de situatie en krijgen de bal niet meer door de mand. In het verdedigingsvak worden onder druk van de tijd risico’s genomen, die door AKC worden afgestraft, om de eindstand op 8-12 te brengen.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide