U14 is reekswinnaar!


U14 rijft titel Promoleague binnen:  Superbia in proelia!

Na het verslaan van leider AGO Aalst stond onze U14 fier aan de leiding in de Promoleague, doch op zaterdag 16/2/2019 wachtte ons een linke verplaatsing naar Borgerhout/Groen-Wit. Een team dat een beetje op het onze lijkt met een aantal snelle en talentvolle spelers. Tot overmaat van ramp vernamen we vrijdagavond dat Mette ziek te bed lag… Mette is echter van geen kleintje vervaard en zaterdagmorgen kregen we de goede tijding dat zij toch zou meespelen! Hop, hop, wij in volle vaart naar Borgerhout én Groen-Wit!

De wedstrijd zelf werd een nagelbijter met volledige inzet langs beide zijden. Borgerhout/Groen-Wit deed zijn sportieve plicht en vocht zoals leeuwen; mede door de inzet van hun beste heer uit de A-kern werd het een dubbeltje op zijn kant met mooie, snelle combinaties langs beide zijden en een aantal heerlijke verre schoten. Hier gaan we:

Borgerhout/GW B – Sikopi A: 12-12

Lio bracht ons al snel op voorsprong met een doorloper, doch in enkele minuten  tijd maakte Borgerhout 2-1 via een doorloper en ver schot. Wij bleven echter strijden voor elke bal in een eerste helft die redelijk op slot bleef: 2-2 via een stip van Rob en na de 3-2 via doorloper zorgden Joppe (doorloper) en Rob via korte kans voor een 3-4-ruststand.

De tweede helft was niet voorzien voor hartlijders, want telkens we dachten afstand te kunnen nemen, kwam Borgerhout/Groen-Wit terug, onder andere via sublieme acties van de eerder genoemde heer. Dit zorgde voor spanning tot letterlijk de laatste seconden: via Mette kwamen we met een korte kans op 3-5 en na de 4-5 door middel van een ver schot slaagden we erin een driepuntenkloof te verwezenlijken tot 4-7 via doorlopers van Femke (wat een wedstrijd!) en Mette (wat een wedstrijd!). Met dit Borgerhout ben je nooit klaar en dat hebben we ondervonden. Op een paar minuten tijd kregen we een aanvalsgolf over ons die resulteerde in een 8-7-voorsprong voor de thuisploeg met drie doorlopers en een stip.

Onze ploeg heeft echter een ongekende vechtlust en maturiteit; de nodige time-outs werden genomen en de wil om niet te plooien was er. Twee verre bommen van Thomas en Joppe zorgden alweer voor een voorsprong 8-9 doch Borgerhout/GW maakte weer gelijk met een ver schot 9-9… Thomas herstelde de voorsprong met een sublieme inloper 9-10, maar een volgende bom van Borgerhout/GW zorgde voor 10-10… Met nog 5 minuten op de klok zorgde Femke met een doorloper voor de 10-11, maar bijna onmiddellijk hierna wordt het weer gelijk, eveneens via een doorloper. In de laatste minuut dreigde echter het ondenkbare te gebeuren: een zoveelste bom van Borgerhout/GW zorgde voor 12-11 met nog een 40-tal seconden op de klok… Coaches Steven en Seppe namen echter onmiddellijk een time-out: het is nu eenvoudig; wij kunnen dat en gaan hier NIET verliezen! Dat deden we dan ook niet, want met nog luttele seconden op de klok redde Mette het team met een mooie doorloper: 12-12!!! Wat een mooie, spannende partij korfbal.

Voor onze leidersplaats betekent dit dat we zeker nog leider blijven, gezien wij in de onderlinge confrontatie met Aalst een saldo van +1 hebben, oef! De volgende twee wedstrijden winnen en we zijn kampioen!


Zaterdag 23/02/2019:

Sikopi A – Rijko B: 15-5 en KAMPIOEN door het verlies van Aalst op Scaldis!!

Met nog twee wedstrijden te gaan, stonden we in punten gelijk met Aalst, maar door een beter saldo in de onderlinge confrontatie was dit geen probleem en dienden we “gewoon” onze twee volgende wedstrijden te winnen OF … toch niet? Doordat wij om 16.45 u. pas speelden, werd er tevens reikhalzend uitgekeken naar het resultaat van Aalst op Scaldis, gezien deze wedstrijd om 13.30 u. werd gespeeld. Verschillende kanalen werden aangesproken waarna we vlak voor de wedstrijd hoorden dat Aalst op Scaldis had verloren met 13-11! Dit betekende dat winst vandaag tegen Rijko B, de laatste in de stand, de titel in de Promoleague zou opleveren!!

Zo gezegd, zo gedaan, hoewel we het in het begin van de eerste helft toch een beetje moeilijk hadden om in ons snelle ritme te komen, mede door een experiment in de vakken. Rijko hield stand tot 2-2, voor ons team scoorden Joppe met een bom en Soetkin met een doorloper. Dankzij een tactische ingreep met enkele wissels van onze coaches, sloeg de motor plots aan en konden we gaan rusten met een duidelijke 8-2: de titel wenkte! Er werd in de eerste helft nog gescoord door Joppe uit vrijworp, Flint met een ver schot, Soetkin met een tweede doorloper en Mette, Lio en Femke tevens met doorlopers!

In de tweede helft gingen we gewoon door op ons elan en werd er nog vrolijk verder gescoord in een bijwijlen snelle en aangename partij: Staf via een korte kans voor de 9-2, Soetkin met een derde doorloper voor de 10-2, een bom van Flint voor de 11-2, de vierde (!) doorloper van Soetkin voor 12-3, doorloper van Staf voor 13-3, stipje van Flint voor 14-4 en nog een doorloper van Mette zorgden uiteindelijk voor een 15-5-eindstand, waardoor we KAMPIOEN van de Promoleague zijn en volgende week heerlijk ontspannen kunnen ballen tegen KCBJ.

Proficiat voor deze prachtige prestatie team en staf! Jullie werken elke week keihard op training en tijdens de wedstrijden; dit is pas het begin van een lange, mooie weg SAMEN!


Verslag: Tom De Gent, ploegafgevaardigde U14 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide