U14-girlpower

Zondag 21/02/2016
U14: ASKC – Sikopi: 1-8     

A: Hanne (3) – Pauline – Kobe (1) – Maarten
V: Johanna (2) – Janne (1) – Yari (1) – Tuur

askc2

Schot van Johanna (Sikopi speelt in witte tenue)

Altijd even afwachten wat deze wisselvallige ploeg doet na een goede prestatie. We hebben ook de reputatie om het tegen de mindere ploegen te laten afweten, dus ik was niet gerust in de verplaatsing naar Schoten tegen de laatste in het klassement. 

Wat het aanvalsvak de eerste tien minuten laat zien, is rampzalig en het ziet ernaar uit dat we verzeild geraken in de gebruikelijke dip. De verdediging zit ook niet goed en ASKC mag kans na kans nemen, maar weigert hier iets mee te doen. Pas na tien minuten zal Kobe ons met een schot bevrijden. ASKC scoort onmiddellijk tegen en het andere vak mag het gaan proberen in aanval. De dames zijn scherp, maar krijgen te weinig steunen van de heren, zodat ze vooral op mekaar zijn aangewezen. Janne speelt dan maar Johanna vrij achter de korf om de 1-2 binnen te knallen. Nog geen minuut later schiet onze kapitein haar tweede binnen. Vanaf dan begint het te lopen bij Sikopi en de verdediging gaat ook veel korter en harder, zodat ASKC nog weinig klaarmaakt. Met een mooie doorloper laat Hanne ons rusten met een 1-4-voorsprong.

In de tweede helft komt ASKC er eigenlijk niet meer aan te pas, Sikopi heeft het reboundoverwicht en het is gewoon blijven proberen tot de ballen binnenvallen. Hanne heeft een goed schot en demonstreert dat met de 1-5. Yari laat zien wat een slimme vrijworp is en knalt droog binnen wanneer zijn heer zich vertwijfeld afvraagt waar hij beste zou gaan staan bij de vrijworp. Janne scoort van ver de 7de van de middag, waarna Hanne vanop de stip, na een mooie actie met Kobe, de eindstand vastlegt.

De dames lieten vandaag zien waar de kracht van de ploeg ligt. Twee mooie prestaties op rij, maar voor de kruisfinales komen we te laat. Laten we in de zaal nog twee keer zien dat we een sterk ploegje hebben.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide