U14: gemengde gevoelens eerste dag Nationaal Tornooi

u14_nt

  • Sikopi – Hoboken 2000: 2-4
  • Putse A – Sikopi: 2-7
  • Meeuwen A – Sikopi: 0-6

Janne (4) – Johanna (3) – Hanne (1) – Lena – Pauline
Tuur (4) – Kobe (2) – Olivier (1) – Yari

Dat de U14 dit jaar een sterk team heeft, bleek al duidelijk uit de voorbereiding en de oefenwedstrijden, maar zouden onze youngsters er ook staan als het erop aankomt? Op twee dagen Nationaal Tornooi worden de kaarten verdeeld voor de rest van het seizoen. Je moet bij de eerste twee van je poule eindigen en dus bij de eerste 8 van het tornooi om te kunnen meedingen in de topreeks die voor de prijzen speelt. Eén slechte dag kan dus een heel seizoen hypothekeren en dus wisten we wat we de eerste dag moesten presteren. 

Was het de druk, waren sommigen te laat gaan slapen, of was het iets anders… maar de eerste wedstrijd tegen Hoboken zijn we niet alert genoeg in verdediging. We laten Hoboken te veel kansen en we maken vele kleine foutjes die afgestraft worden. Daarbovenop was onze afwerking een ramp. Enkel Tuur vond tweemaal het gaatje en we scoren slechts een 2 op 33 kansen. Zes mooie inlopers gaan naast, net als vele korte kansen en afstandsschoten en als klap op de vuurpijl missen we DRIE strafworpen. Sikopi was de betere ploeg en deze wedstrijd mochten we nooit verliezen, vooral omdat we de op papier sterkste ploeg uit de poule, Putse, nog moesten bekampen.

Deze U14 is gelukkig duidelijk mentaal weerbaar, want we starten de wedstrijd tegen Putse alsof die eerste match nooit is gespeeld. Sikopi is baas in alle onderdelen van het spel en we maken 7 mooie doelpunten uit 31 kansen. We beperken Putse tot amper 9 doelpogingen, wat wil zeggen dat onze verdediging echt wel strak zat.

Alles is opnieuw weer mogelijk en het doelsaldo van onze laatste wedstrijd van de dag tegen het zwakke broertje Meeuwen kan wel eens belangrijk zijn. De opdracht is duidelijk: géén kans toelaten en er een stuk of 10 scoren. Dat eerste lukt vrij goed. Meeuwen kan amper combineren, laat staan een kans creëren en zal welgeteld 3 keer naar de mand gooien, maar opnieuw lukt het scoren niet. We hebben een absoluut reboundoverwicht, bestoken de mand onophoudelijk en halftime staat er slechts een 1-0 op het bord. In de tweede helft gaat het iets beter en gaan er nog 5 in, maar eigenlijk was de afwerking rampzalig. De verdediging van Meeuwen stelde niets voor en we scoren slechts 6 op 42 kansen.

Daar staan we dan na de eerste dag, met een beetje gemengde gevoelens. De laatste poulewedstrijden zullen beslissen wie er één en twee wordt. De stand in onze reeks is nu als volgt:

  1. Hoboken 6p (+4)
  2. Sikopi 4p (+9)
  3. Putse A 4p (+4)
  4. KCBJ 2p (+3)
  5. Meeuwen A 0p (-20)

Als we onze wedstrijd volgende week tegen KCBJ winnen zijn we minstens tweede en kunnen we nog eerste worden met het doelsaldo, als Putse wint van Hoboken. Nog driemaal trainen op afwerking en dan doen we hopelijk wat moet tegen KCBJ.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide