U14: franjeloos opdracht volbracht

Sikopi – Temse B: 6-2

A: Hanne (1) – Lena (1) – Kobe (1) – Olivier
V: Johanna (1) – Pauline – Tuur (2) – Yari

u14temse2Op papier mocht Temse B geen probleem worden voor onze U14, maar om een wedstrijd te winnen moet je natuurlijk doelpunten maken. En daar wrong het schoentje zaterdagmiddag op Linkeroever. Vooraf werd duidelijk de opdracht gegeven dat er niet te veel inside mocht gezocht worden, dat het spel niet te traag mocht worden, de rebounds en de steunen steeds snel moesten gezet worden en dat er vooral zeer veel naar de korf moest worden gegooid. In verdediging moest er door de dames zeer veel druk worden gezet op alle bal- en looplijnen en moesten de heren kort op de man verdedigen. Tot mijn tevredenheid werden alle opdrachten naar behoren uitgevoerd en Sikopi domineerde de wedstrijd compleet. Temse B zal welgeteld 7 keer een doelpoging nemen en één lucky shot binnengooien. Sikopi neemt 63 doelpogingen, waarvan 45 afstandsshots, en heeft 80% van de rebounds. En toch voelde de wedstrijd niet lekker omwille van de gebrekkige afwerking. Het zal bijna tien minuten duren eer Hanne mooi achter de korf de 1-0 kan binnenprikken. Dit wordt onmiddellijk gevolgd door de eerste doelpoging van Temse, ook een schot achter de korf, die meteen raak is. De vakken draaien en er wordt niet meer gescoord, niettegenstaande de vele pogingen (35 in de eerste helft) en de soms heel mooi opgezette aanvallen. Bij de rust staat er droge 1-1 op het bord. We moeten deze wedstrijd wel winnen om de A-reeks te halen in zaal, maar we weten ook dat we niet zo veel pech bij de afwerking kunnen blijven hebben.

u14temse

 

Na de peptalk bevrijdt Johanna ons vrij snel met een knap doelpunt vanuit de rebound. De scheids heeft dan een beetje medelijden met Temse dat er niets van bakt en wanneer een heer over zijn eigen voeten struikelt, mag Temse gelijkmaken vanop de stip. De scheids vindt blijkbaar dat hij iets moet rechtzetten en na een duidelijke vrijworpfout komt ook de bal voor Sikopi op de stip. Kobe zet om en zet ons op 3-2. Sikopi verhoogt dan de druk in verdediging en nu komt Temse nog amper aan een combinatie, laat staan tot een kans. Lena pakt intussen alles in de rebound en prikt zelf binnen van onder de korf. Dan is het tijd voor Tuur om eerst met een doorloopbal en nadien met een ver schot de 6-2 op het bord te zetten. Opdracht volbracht.

Onze meisjes waren vandaag oppermachtig, hadden ongeveer elke rebound, pakten gezamenlijk 11 steals, scoorden drie doelpunten en beperkten de dames van Temse B tot één doelpoging. Onze jongens moeten evenwel beter schieten, want met 1 op 37 afstandsschoten gaan we niet winnen van de topploegen. Werk aan de winkel op training.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide