Mooie start van onze U14

Na een schitterend U12-seizoen vorig jaar is ons team aan een nieuw tweejarig avontuur begonnen. Onder leiding van een vierkoppig team Walter-Seppe-Steven-Sam bouwt onze U14 als eerstejaars verder aan het mooie parcours dat zij al enkele jaren samen afleggen. KBKB-vrienden, hou Herentals maar al vrij voor binnen twee jaar, want we komen eraan!

Wij zijn dit jaar uiteraard ingeschreven in een A-reeks waarin niets moet en alles mag. Na de logische nederlaag vorige week tegen een sterk Boeckenberg, wilden onze U14-fanions absoluut op Borgerhout/GW het één en ander rechtzetten.

En, zo gezegd zo gedaan. Hier gaan we:

Iedereen mooi op post op een mooie zaterdagmiddag op Borgerhout/GW, nog even stress bij Tom omdat Walter er nog niet is, maar ook dat komt goed uiteraard. Het team is rustig en warmt goed op, waarbij er al enkele mooie korven ingaan. Versterkingen Loua en Marian, alsook Katie stonden op Boeckenberg, maar doordat het befaamde “poortje” niet werd geopend, wachtte hen nog een kleine wandeling…

En dan nu de wedstrijd:

Na een ver shot van Borgerhout/GW komen we na 2′ snel achter, maar er is nooit paniek en het tempo ligt hoog, waarbij de opdrachten van Walter correct worden uitgevoerd. Dit resulteert in twee opeenvolgende stippen voor ons, die door Joppe en Rob feilloos worden omgezet! Rob zorgt verder voor de 1-3 met een ver shot, waarna we gaan rusten met een 2-5-voorsprong, na scores van Staf (ver shot) en Thomas (korte kans). Ondertussen wordt Soetkin gewisseld voor Lio, die weeral veel verdedigend werk op zich neemt.

Tweede helft:

Soetkin komt terug in voor Loua die echt spelbepalend was in haar vak. Uw verslaggever is de tel kwijtgeraakt op het vlak van rebounds en intercepties, top Loua! Na de 3-5 van Borgerhout/GW maakt Joppe er 3-6 van met een prachtige lange bal, waarna we doorgaan op ons élan met een aantal heerlijke verre shots: 4-7 Rob, 4-8 Thomas en 4-9 Soetkin, drie fantastische lange shots!!! Het verschil is nu gemaakt en we ballen de wedstrijd heerlijk uit zoals Walter zou zeggen: Marjan met de 5-10 (ver shot) en Joppe met nog een bom, zodat het uiteindelijk 7-11 wordt!

Uitblinker van de dag was Mette, die werkelijk een fantastische wedstrijd speelde. Het leeftijdsverschil was niet te merken en Mette zat overal tussen, plukte rebounds weg en scoorde ei zo na. Wat een inzet! We zijn fier op je meid!

Zowel staf als spelers heel tevreden van deze hoopgevende prestatie. Come on Rabbits, jullie kunnen het!


Uw verslaggever, ploegafgevaardigde Tom De Gent

1 reactie

    • Loua op 14 september 2018 om 15:33
    • Reageer

    Heel leuk!!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide