U14 behalen 3de plaats Beker van Antwerpen

15 november 2015
Beker van Antwerpen

Sikopi – AKC: 6-4
Sikopi – Voorwaarts: 4-7
Sikopi – Verde: 7-6

De ploeg: Kobe (5) – Lena (3) – Janne (3) – Yari (2) – Hanne (2) – Olivier (1) – Maarten (1) – Johanna – Pauline – Tuur

bowling

Traditioneel wordt het weekend voor de start van de zaalcompetitie de Beker van Antwerpen betwist tussen de zes beste Antwerpse ploegen. Een beetje vreemd waren de 3 beste ploegen samen in dezelfde poule gezet maar voor de rest was er een prima organisatie van Verde. De eerste wedstrijd lieten we goed korfbal zien en ging het spel goed rond in de twee vakken. Lena en Kobe, met elk drie treffers, namen de doelpunten voor hun rekening.

In de tweede wedstrijd wilde Voorwaarts duidelijk revanche voor hun uitschakeling in de Beker van België, terwijl wij een beetje experimenteerden met de vakopstelling en van de gelegenheid gebruikmaakten om onze nieuwe heer Maarten te laten spelen. Olivier, Hanne en Janne (2) scoorden voor Sikopi.

In de derde wedstrijd was het eerste doelpunt meteen voor Maarten, die ons allemaal stomverbaasd liet kijken naar zijn kunnen. Na twee trainingen en een paar oefenwedstrijden balt hij al rustig mee, laat hij zien dat hij weet wat verdedigen is en pikt hij een goaltje mee. Dit gaat een aanwinst zijn voor ons ploegje. Voor de rest was deze match niet veel soeps, was de aandacht bij enkelen weg en werd er bijzonder mak verdedigd. Wel nog mooie doelpunten van Yari (2), Hanne, Janne en Kobe (2) die ons zo de derde plaats bezorgden.

Nog twee trainingen, een oefenwedstrijd tegen Boeckenberg en dan moeten we klaar zijn voor de zaalcompetitie. Het zal een spannende competitie worden waarin we van elke ploeg kunnen winnen, maar ook van elke ploeg kunnen verliezen. Het zal zaak zijn om elke match geconcentreerd tot het uiterste te gaan en misschien zit er dan een kruisfinale in. De sfeer zit in ieder geval goed en ik zie een vriendengroep die voor mekaar die extra meter willen lopen. Rabbits, oren plat en gaan !

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide